«I’m Wolverine» sang Hugh Jackman under åpningsnummeret av Oscar-utdelingen i 2009, for det finnes bare én Wolverine og det er Hugh Jackman.

Skuespilleren har hatt rollen som Jim Logan aka Wolverine i alle de fem X-Men-filmene som er kommet ut så langt, og 26. juli i år er han tilbake med adamantiumskjelett og adamantiumklør på kinolerretet når The Wolverine har premiere.

Nå har du anledningen til å spørre Hugh Jackman om det du måtte lure på om filmen og om den ikoniske X-Men-figuren. Torsdag 2. mai svarer han på spørsmål fra fansen via Twitter, det melder nettstedet Mashable.

Spørretimen foregår på Twitter klokka 18.00 norsk tid på torsdag. Du kan stille dine spørsmål med hashtags #AskHugh og #TheWolverine til Jackmans Twitter-profil @RealHughJackman.

Skuespilleren skal svare på spørsmålene via video, og du kan stille dine spørsmål allerede nå, eller under selve spørretimen. Videosvarene legges ut både via @RealHughJackman-brukeren og @WolverineMovie-kontoen.

Se traileren for The Wolverine her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

I’m the best there is at what I do, and what I do best isn’t very nice. I’m the Wolverine.

Wolverine

  • Wolverine
  • Fødenavn: James Howlett, men mest kjent som Jim Logan.
  • Egenskaper: Adamantium-skjelett, regenererer kroppen, klør som springer ut mellom knokene.
  • Tegneserieforlag: Marvel
  • Skaper: Len Wein
  • Første opptreden: The Incredible Hulk #180, 1974
Samuraisverd mot adamantiumklør

Med sine adamantiumkniver som springer frem når han trekker ut klørne sine, er Wolverine en av de mest ikoniske figurene i X-Men-universet.

James Howlett aka Logan aka Wolverine, ble født på slutten av 1800-tallet, men hans evne til å regenerere kroppen sin gjør at han eldes svært sakte, og det er Wolverines udødelighet som er tema når The Wolverine kommer på kino i sommer.

Les også: Bølgja av superheltfilmar er langt frå over.

Handlingen i filmen finner sted en stund etter hendelsene i X-Men: The Last Stand, og er basert på flere av Wolverines eventyr i Japan.

Ifølge 20th Century Fox vil samuraistål krysse adamantiumklør når Logan konfronterer en mystisk figur fra fortiden i «en episk kamp som vil forandre ham for alltid».

Vi får håpe filmen blir hakket bedre enn X-Men Origins: Wolverine, som Filmpolitiets Birger Vestmo omtalte som en «helt ok superheltfilm».

«Dette duger godt som underholdning, med fart, spenning og tøffe effekter. Men den skuffer litt, også. Historien er litt for bleik. Jeg skulle ønske manuset var like skarpt som Wolverines knokekniver!»

«X-Men Origins: Wolverine», anmeldt av Birger Vestmo.

Anmeldelse: X-Men Origins: Wolverine – Duger som underholdning.

En artikkel om Hugh Jackman og Wolverine kan til enhver tid benyttes som en unnskyldning for å legge inn denne videoen av åpningsnummeret for Oscar-showet 2009, da Hugh Jackman var videoen.

Se og nyt, før du sier din mening om Wolverine og Jackman i kommentarfeltet under saken!