Sony-toppsjef Jack Tretton smilte bredt da han åpnet pressekonferansen. (Foto: Sony)
Sony-toppsjef Jack Tretton smilte bredt da han åpnet pressekonferansen. (Foto: Sony)

Sony mottar vill jubel i salen når presidenten for amerikanske Sony, Jack Tretton, bekrefter at det ikke blir DRM-sperre på spill til Playstation 4, konsollen må heller ikke være koblet til nett, ei heller én gang i døgnet, for at du skal få tilgang til spillene dine.

Med dette sendte Sony et ballespark til Microsoft som har mottatt massiv kritikk etter avdukingen av Xbox One for akkurat disse punktene.

Det er tydelig at Sony har hørt på spillernes ønsker, noe også Sony-sjef Andrew House bekreftet under nattens E3-presentasjon.

– Consumer trust is central to what we do.

– Forbrukernes tillit står sentralt i det vi gjør, sa Andrew House, og i natt sikret Sony seg tilliten til spillmarkedet.

I dag starter E3-sirkuset: Hva kan vi vente av verdens viktigste spillmesse?

Billigere enn Xbox One

Prisen på Playstation 4 blir 399 dollar, hele hundre dollar mindre enn Microsofts 499 dollar for Xbox One. Med dette kan Sony allerede ha vunnet konsollkrigen – før den har begynt.

Sonys spillere må riktignok nå betale for å spille på flerspiller på nett, i likhet med Microsofts Xbox Gold. Prisen for dette Playstation Plus-abonnementet skal være under 5 dollar, men vi kan anta at prisen i Norge vil legge seg på linje med Xbox Gold som koster 41,58 kroner i måneden.

For første gang viste Sony frem den nye konsollen. Med skrå vinkler har Playstation 4 et litt futuristisk og moderne uttrykk som gjør seg godt.

Les også: Slik blir Playstation 4

Playstation 4 har et moderne uttrykk. (Foto: Sony, PlayStation.Blog).
Playstation 4 har et moderne uttrykk. (Foto: Sony, PlayStation.Blog).

Spillene er viktigst

Foruten at de ønsket å sette Microsoft på plass var det tydelig hva som var hovedbudskapet til Sony under årets E3-presentasjon: – Det handler om spill!

– Blant våre studioer har vi over tretti Playstation 4-spill under utvikling, tjue av dem i det første leveåret til konsollen, sa Sonys hovedsjef Shu Yoshida i natt.

Blant spillene som ble avduket under Sonys presentasjon fant vi blant annet Final Fantasy XV, Kingdom Hearts 3 og The Order: 1886.

Sistnevnte er et steampunk-actionspill, satt i en alternativ versjon av det viktorianske London, fra Ready at Dawn, spillstudioet som står bak God of War– franchisens PSP-spill.

Se traileren her:

Quantic Dreams høstet også stor oppmerksomhet i natt med sin nye teknologidemonstrasjon The Dark Scorcerer, som ifølge Shu Yoshida kjører på en in game-motor.

Her viser Quantic Dream hva spillstudioet kan få til på Playstation 4 og grafikken ser utrolig ut!

Se videoen her:

Ryktene om at skaperne av Just Cause-serien Avalanche Studios holder på med et Mad Max-spill har gått en stund, og under Sonys presentasjon viste spillstudioet frem Mad Max, som kommer til å kjøre på Avalanche Studios neste generasjon Just Cause-spillmotor.

Mad Max kommer både til Xbox One og Playstation 4, se traileren her!

Kingdom Hearts 3 er det første spillet i serien som kommer til en Playstation-konsoll siden kom til Playstation II i 2006, men nå skal altså Square Enix og Sony nok en gang samarbeide om rollespillet som tar med Sora og Mikke Mus og vennene hans på eventyr.

Se Kingdom Hearts-presentasjonen fra E3 her:

Hva synes du?

I tillegg til spillene som ble avduket avslørte Sony at det åpner for at mindre utviklere selv kan gi ut sitt spill på Playstation 4, og skiller seg dermed fra Microsoft med et åpnere miljø for utviklere.

Alt i alt så virket Sonys presentasjon skreddersydd med tanke på å takle Microsoft der de har fått mye kritikk i det siste, og det skal bli interessant å se utfallet av krigen når konsollene lanseres.

Les: Alt om E3 2013 her!

Hva synes du om nattens presentasjoner på E3? Og hvem «vant», Sony eller Microsoft? Vi vil gjerne høre hva du mener i kommentarfeltet!