Avstemningen er nå avsluttet. Vinneren av Filmpolitiets Kortfilmpris 2013 ble Festen, som du kan se HER!

Birgers mening: For å bøte på ensomheten plukker Torgeir opp en blind haiker, men har ingen ambisjon om å kjøre ham dit han skal. Turen blir et uventet møte mellom to ensomme mennesker, som sammen legger ut på en reise i natten.

Dette er en morsom film med godt skuespill av Kristofer Hivju (The Thing, Game of Thrones) og Fredrik Hermansen.

  • Rulletekst
  • Regissør og manus: Anders Teig
  • Kamera: Bjørn Ståle Bratberg
  • Klipp: Audun Fylling
  • Lyd: Øyvind Rydland
  • Skodespelar: Kristofer Hivju, Fredrik Hermansen
  • Produsent: Linda Bolstad, Marie Fuglestein
Om filmen

Regissør Anders Teig om sin egen film:
– Kva er bakgrunnen din innan filmskaping?
– Jeg har en Bachelorgrad i filmproduksjon fra Surrey Institute of Art and Design, England.

– Kva handlar Haikeren om?
Haikeren handler om Torgeir, en enkel og ensom sjel. For å gjøre noe med ensomheten plukker han opp en blind haiker. Han har ingen ambisjon om å kjøre ham dit han skal, i stedet kjører han rundt med den blinde passasjeren for selskaps skyld. Det blir et uventet møte mellom to ensomme mennesker, som sammen legger ut på en reise i natten. På en overraskende måte kan dette vise seg å være starten på et pussig vennskap.

– Kvifor ville du lage denne filmen?
– Jeg ville lage filmen fordi jeg synes det er spennende med møte mellom fremmede mennesker. Noen ganger kan det gå strålende, andre ganger er et nytt møte en katastrofe. Dette er noe jeg synes er moro å utforske.

– Kva var den største utfordringa med å lage «Haikeren»?
– Den største utfordringen var da vår kjære Volvo fra 1970- tallet, klokken 4 om natten på siste opptaksdag, ikke virket lenger og stod BOM i ro. I ettertid kan man le av det, men etter to is-netter og total mangel på søvn var det ikke spesielt enkelt å se humoristisk på det.

– Kva er filmambisjonane dine for framtida?
– Jeg har skrevet spillefilmmanuset 7 rette, som også skal produseres av DUOfilm. Vi håper å starte innspilling i løpet av 2014.