– Det er ingen sannhet i ryktene, forteller en talsperson for Disney til det amerikanske bransjenettstedet Variety i svar til ryktene rundt J.J. Abrams’ videre engasjement med de nye Star Wars-filmene.

Abrams er den definitive sjefen i Hollywood for øyeblikket. Gjennom produksjonsselskapet Bad Robot er regissøren innblandet i to storfilmer fra to av verdenens viktigste franchiser. Både Star Wars VII og Star Trek 3 skal etter planen spilles inn i 2014, men foreløpig er det klart at det bare er førstnevnte Abrams selv skal regissere.

Science fiction-guruen har allerede flyttet familien til London for å være i nærheten av filmstudioene utenfor den engelske storbyen, hvor store deler av hovedproduksjonen av Star Wars VII skal foregå. Men han har også uttalt, både før og etter det ble klart at han skal regissere den nye Star Wars-filmen, at det blir en enorm utfordring.

Kathleen Kennedy  pål Critics' Choice Movie Awards, the Barker Hangar, Jan. 10, 2013, in Santa Monica, Calif. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Kathleen Kennedy har tatt over sjefsstolen i Lucasfilm, nå eid av Disney, etter George Lucas. Her på Critics’ Choice Movie Awards i januar 2013. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

ANMELDELSE: Star Wars: The Complete Saga – stjerneklar stjernekrig

Kommenterer ryktene

I kjølvannet av popkulturmessa Comic-Con dukket nye rykter opp på en rekke blogger. Blant annet BadAssDigest.com, hvor en skribent peker på at det ikke er klart hvem som skal regissere Star Trek 3 og spekulerer i hva det kan bety for Star Wars. Abrams er heller ikke blant de annonserte gjestene til en stor Star Wars-festival i Essen i Tyskland til helgen, hvor det er ventet at flere sentrale skuespillere skal presenteres for første gang.

Skandaleblogger er ikke noe nytt, og slike rykter er heller ikke uvanlig i filmbransjen, men det at Disney har sett seg nødt til å gå ut for å avkrefte ryktene har fått flere øyenbryn til å reise seg.

– J.J. [Abrams] stortrives med manusarbeidet og ser frem til filminnspillingen neste år, fortsatte Disney-talspersonen til Variety.

Hvem mener du bør spille i «Star Wars VII»? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet.

TOPP 5: «Star Wars»-scener – fortell oss om din favoritt