Yves Guillemot har ikke lenger tro på Wii U. Her under annonseringen av Playstation 4. (Foto: REUTERS/Brendan McDermid).
Yves Guillemot har ikke lenger tro på Wii U. Her under annonseringen av Playstation 4. (Foto: REUTERS/Brendan McDermid).

Nintendo sliter med dårlige salgstall for sin Wii U, konsollen er hverken kraftig nok og har heller ikke nok store, eksklusive spilltitler til å konkurrere mot Microsoft og Sonys konsoller.

For å vinne spillerne må derfor det japanske spillselskapet fokusere på egenart, en annerledes spillopplevelse du ikke får med de andre konsollene. Måten man bruker Gamepad-kontrolleren på i konsollens mest populære tittel ZombiU ga spillerne en annerledes spillopplevelse, men dette var likevel ikke nok.

Tross i at ZombiU er Wii U-konsollens mest populære spill har ikke utvikleren Ubisoft tjent nok på spillet. Ubisoft-sjef Yves Guillemot har derfor nå uttalt at de ikke kommer til å lage en oppfølger til ZombiU, det melder Gamesindustry.

Anmeldelse: ZombiU – En original spillidé.

Neste spill i Ubisofts populære Rayman-serie skulle i utgangspunktet være eksklusivt til Wii U, men på grunn av de dårlige tallene for ZombiU annonserte Ubisoft i februar i år at den gulhårede krabaten også kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PSVita når Rayman Legends lanseres i slutten av august.

– Vi må finne en måte å sikre at disse spillene når et stort nok publikum, sa Yves Guillemot til Gamesindustry.

– Wii U er en skuffelse

Ubisoft er ikke det eneste spillselskapet som svikter Nintento på grunn av for dårlig profitt. EA har for eksempel ingen kommende spilltitler til konsollen. EA stilte med fire spilltitler for lanseringen av Wii U, Need For Speed Most Wanted, Fifa 13, Madden NFL 13 og Mass Effect 3, men under E3-messa i juni hadde de ingen nye spill å annonsere for konsollen.

– Det har vært en stor skuffelse når du ser på salget, og som selskap må vi være veldig kloke med hvordan vi bruker resursene våre, forklarte EA-sjef Peter Moore til Gamesindustry.

Han fortalte av spillselskapets største bekymring når det gjelder Wii U er mangelen på muligheten for flerspiller på nett, og at dette er noe som er vesentlig for deres spill.

– Det virker som en boks som er ute av synk med EA sin fremtid, som skal gi en virkelig sosial følelse til spillene våre. Akkurat nå så føles Wii U som en offline opplevelse.

Anmeldelse: Wii U – Fremstår som et lite attraktivt alternativ for dem som ser etter en ny konsoll.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Super Mario 3D World. (Foto: Nintendo)
Super Mario 3D World kommer til Wii U i desember. (Foto: Nintendo)

Må overbevise med egne spilltitler

Nintendo er selvfølgelig smertelig klar over at noe må gjøres for å få folk til å innse at en Wii U er noe de ønsker å ha i stua, slik at også tredjeparts spillutviklere de samarbeider med ønsker å lage spill til konsollen.

Nintendos generalforsamling forrige uke uttalte Nintendos overhode Satoru Iwata at det er viktig at de nå begynner å lansere sine egenutviklede spill fra neste måned av, for å gi Wii U større fremdrift og vise tredjeparts utviklere at Wii U er en konsoll det er verdt å satse på.

– Ettersom tredjeparts spillutviklere gjør forretninger for sin egen fortjeneste pleier de å unngå å investere i en plattform med liten tilstedeværelse. Vi vil at de skal se Wii U som en plattform de føler de kan tjene på økonomisk, sa Iwata til en bekymret aksjonær, melder Gamasutra.

Den en gang så store spillgiganten trenger nå å lansere et Nintendo-utviklet spill som er så bra at det lokker flere spillere til å kjøpe konsollen, problemet er bare at det kan ta litt for lang tid før de store titlene kommer.

Les også: Dette viste Nintendo frem på E3 2013.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Saturo Iwata. (Foto: Nintendo)
Nintendo-sjef Saturo Iwata vil vise andre utviklere at Wii U er en konsoll å satse på. (Foto: Nintendo)

Er løpet kjørt?

Nintendo-utviklede Pikmin 3, som er den etterlengtede fortsettelsen på den populære sanntids-strategispillserien Pikmin som sist kom med et spill i 2004, lanseres 26. juli, men om dette er stort nok til å lokke spillere til Wii U er usikkert.

Les også: Nytt Pikmin-spill til Wii U.

Vi må vente helt til desember for Nintendos neste storspill Super Mario 3D World, og da er spørsmålet om løpet allerede er kjørt.

Vi skal imidlertid ikke avskrive konsollprodusenten helt enda, dette er tross alt spillstudioet som har hatt størst innflytelse på spillmarkedet siden arkadespillet Donkey Kong kom i 1981, og opp gjennom årene har de ofte overrasket kritikerne.

Likevel er det ingen tvil i at Wii U kommer til å få enda hardere konkurranse fra Sony og Microsoft når Playstation 4 og Xbox One lanseres i november, og da blir det spennende å se om Nintendo vil klare å holde hodet over vannet.

Tror du Wii U kan konkurrere mot Playstation 4 og Xbox One? Si din mening og diskutér i kommentarfeltet!