– Det er spesielt, og kanskje litt rart, hvor raskt tv-serier blir som familie, fortalte Jane Lynch under en minnesermoni for Cory Monteith på årets Emmy-utdeling.

Skuespilleren, som var best kjent som Finn Hudson i TV-serien Glee, ble funnet død på et hotellrom i Vancouver i juli. Kanadiske myndigheter kunngjorde senere at han døde av «en blandet narkotikagift som involverer heroin og alkohol»

LES OGSÅ: «Glee»-stjerne døde av overdose

– Denne sommeren … har vi opplevd et smertefult dødsfall i vår familie. Cory Monteith spilte Finn Hudson, en fotballspiller som ble en ektefølt «glee»-sanger. Fra det første øyeblikket du så Cory, så du han hadde stjernekvalitet og en genuin varme som gjorde det umulig å ikke bli glad i ham. Og millioner ble glade i Cory, forsatte Lynch i en følelsesmessig tale.

Monteith var en av fem fra tv-bransjen som ble hyllet i et eget segment under årets prisutdeling, sammen med James Gandolfini (The Sopranos), produsent Gary David Goldberg, skuespiller Jean Stapleton, og komiker Jonathan Winters.

ANMELDELSE: Glee S01 – øyeblikk av pur glede

Del ditt favorittøyeblikk med Monteith fra serien i kommentarfeltet under.