Klikk her for å se den gamle åpningen av tv-serien.

Enda en superheltfilm? Åh, ja. De kommende årene byr på superheltfortellinger i alle former og fasonger.

Produksjonsavdelingen til gigantselskapet Sony har gravd seg ned i 90-talls tv-historie, og i flere år jobbet med å stable en filmatisering av den miljøvennlige helten på beina.

Nettstedet Empire Online melder nå at produsenten bak 2012, Redd Menig Ryan og den neste Narnia-filmen, Mark Gordon, er i gang med å realisere filmprosjektet.

LES OGSÅ: Hollywood fyller kinoane til randen i 2015

Miljøhelten uten sidestykke

Serien – som blant annet ble sendt på kabeltv i Norge – forteller historien om Gaia, jordens ånd, som vekkes fra sin dype søvn av onde kapitalister som er på jakt etter naturressurser. Hun sender fem magiske ringer ut til fem hjørner av verdenen, til fem ungdommer, som får oppdraget med å beskytte jordkloden. Med sitt ekstraordinære syn kan hun til enhver tid se hvor miljøtrusselen er sterkest.

Hver ring gir bæreren en unik superkraft: Kwame fra Afrika kan kontrollere jorden, Wheeler fra Nord-Amerika kontrollerer ild, Linka fra Øst-Europa får makt over vinden, Gi fra Asia styrer vannelementet, mens Ma-Ti fra Sør-Amerika får evnen til skape empati (!).

Når de møter en fiende eller utfordring som er for stor, kan de samme påkalle Captain Planet som er sterkere enn de fem er alene. For en oppbyggelig moral!

Flere forsøk på å filmatisere det som i dag er en kultserie i USA har strandet. Allerede på 90-tallet var et manus til en spillefilm klar, uten at det materialiserte seg videre. Tidlig på 2000-tallet forsøkte også tv-kanalen Cartoon Network seg på en ny tv-serie.

Hvem vil du helst se i hovedrollen som Captain Planet? Sleng inn dine kommentarer under.

VIDEO: Don Cheadle parodierer Captain Planet i nettserien «Funny or Die»