– Vel, vi har mye mer penger denne runden, og vi vet å bruke dem. Dermed kan vi ta oss større friheter. Vi følger samme oppskrift som sist, men det blir mer drama, det blir farligere, men samtidig upretensiøst og lekent, lovet hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt i Lilyhammer da NRK møtte ham tidligere i høst.

Onsdag 23. oktober kl. 21:35 er det premiere på første episode i den nye sesongen til serien som har fått et internasjonalt publikum gjennom strømmetjenesten Netflix.

Del din mening om første episode og skriv en liten anmeldelse, tre bidrag får P3-skjorte i premie.

Se første episode: Her finner du «Lilyhammer» sesong 2 i NRKs programspiller (Tilgjengelig fra 23. oktober kl. 21:35)

(les mer om de norske anmeldelsene under bildet)

Promobilde fra «Lilyhammer» sesong 2. (Foto: NRK)
Hverdagen er blitt en annen for Frank og gjengen hans etter at han har blitt tvillingpappa. Fra venstre: Trond Fausa Aurvåg, Tommy Karlsen, Steven van Zandt, Robert Skjærstad. (Fotograf : Henrik Baugstø / NRK)
Anmeldelser fra norske aviser

– Som TV-serie betraktet, er 2`ern bedre enn den første: Særlig de norske rollene «sitter» bedre. Fotograferingen er stilfull, musikk- og lydbilde er godt. Kort sagt: Det er en mer innkjørt og bedre koreografert kulturkollisjon vi skal bivåne i høst.

Slik lyder VG-anmelderen Jon Selås’ dom og triller terningkast 5. Kine Hult i Aftenbladet finner også fram femmeren og trekker fram seriens mange rare figurer som høydepunktet:

– Trond Fausa Aurvåg er så ubeskrivelig teit på så mange måter, at man skal være veldig alternativt sammenskrudd for ikke å le godt ved flere anledninger.

Adressas Terje Eidsvåg er litt mer avholdende og gir terningkast 4 til «Gudfar i Gudbrandsdalen»:

– Hvis serien ikke lykkes bedre med å integrere de nye handlingstrådene og personene bedre enn beboerne på asylmottaket i historien, kan serien miste litt av miljøgrepet som har vært en styrke.

– Lilyhammer har sine øyeblikk, men domineres fremdeles av stereotypier som ikke nødvendigvis vil fenge alle, sier Mala Wang-Naveen i Aftenposten som også deler ut fireren for første del av sesongen.

– For å le av «Lilyhammer» må du synes det er gøy at en mann sier «kukken» i en barnedåpstale, og at godhjerta, voldelige karer med caps og koteletter stadig klarer å dumme seg ut og skape problemer for sjefen, skriver Reidar Spigseth i Dagsavisen.

GRATIS: Se hele første sesong av «Lilyhammer» i NRKs programspiller

Hva mener du?

Ettersom Lilyhammer er en serie produsert for NRK kan vi av habilitetsgrunner ikke anmelde serien selv, derfor innbyr vi deg til å skrive dine meninger i kommentarfeltet.

Kommentarfeltet er nå stengt for bidrag:

Hva synest du om Lilyhammer så langt?
Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.

51 Responses to “Hva syns du om «Lilyhammer 2»?”

 1. ƢЦƐϟТЇΌЙЙΔϊЯΞ

  var første sesong så forbanna bra altså

  • PhilippeGundersen

   Men NRK har ikke laget den. Hadde de det, så hadde den sannsynligvis ikke vært så bra.
   NRK klarer ikke til dags dato å produsere noe som ikke høres ut som en teateroppsetning.

 2. Sigvart Haavarsen

  Dette var virkelig en bra serie. Likte den godt. Lag mer!

 3. Tom André Gustavsen

  Jeg var oppriktig redd for å ikke få se neste episode, da jeg holdt på å dø av latter opptil flere ganger. Jeg elsker det. Takk for meeeg.

 4. olav Ulriksen

  Litt slapp sesong start, hadde en god del høydepunkter å resten var ok. Synes de kunne ha godt får noe litt mer originalt å ikke den klassiske skurke historien såm vi kjenner så godt. Får se hvordan dette utspiller seg. Så langt terningkast 4.

 5. Thor Oddvar Havn Soma

  Den første sesongen ble en suksess. Mer kan man ikke si etter å ha sett serien selv samt lest de strålende kritikkene og anmeldelsene. Etter en slik sensasjon innen Norsk TV har selvfølgelig publikum økte forventninger til seriens fortsettelse.

  Allerede etter første episode sitter man igjen med mange spørsmål. Disse gjør serien interessant og spennende. Jeg tror at om man først har begynt å se serien, så må man se den videre. En ting som imponerer er at Norge også kan produsere god TV. Og det til og med i amerikansk stil. Vold, sex og annen drama er “virkemidler” som setter sitt særpreg på sjangeren. Spennende situasjoner og et leksikon av ulike personligheter gir serien et løft.

  Å sette gode bilder på de ulike situasjonene er viktig og så absolutt gjennomført på en god måte! Lattermusklene varme og forventningene til neste episode store. Gleder meg!

 6. AkselAnkerHenriksen

  Om du skrur din egen kognitive kapasitet ned på det nivået serieskaperne øyensynlig forventer av sitt publikum, klart det er mulig å la seg underholde av Lilyhammer.
  Selv blir jeg bare fornærmet, og skrur av.

 7. KeroT

  Må si jeg var spent på sesongstarten av Lilyhammer sesong 2. Forventingene var skyhøye, for av en eller annen grunn, er denne serien den første Norske serien jeg har sett der jeg faktisk tror på karrakterene, noe som er veldig snodig med tanke på hvor spissformulert de er.
  Alle skuespillerne fortjener masse honnør, fordi de leverer troverdige karraktertolkninger, noe som jeg mener er sjelden vare i Norske serier. Som regel føler jeg at skuespillere står å leser fremfor kameraet. Men ikke i denne serien, og det gleder meg stort.

  Forventingene ble innfridd allerede i åpningscenen. Uten å røpe for mye får vi se velkjente scener utspille seg innenfor Norske rammer. Tonen er satt, og moroa kan begynne. Her kjenner vi at de har valgt en leken tone, samtidig med at alvoret ligger like under overflaten.
  Denne ballangsegangen er seriens styrke. Klarer de å holde ballangsen, samtidig som de legger på mer krutt, tror jeg vi har en forykende og spennende sesong å se frem imot.

  Vi blir kjent med nye karrakterer. Disse virker allerede som de hører til i landskapet. De har altid vært der, det tok bare litt tid før vi kom frem til dem. Dette vitner om god forfatterskap.

  Serien virker å gå på overskudd. Ideene er freshe, noe som kan tyde på at de sitter med masse av dem. Og det er altid en god ting. Serier som begynner å resirkulere seg selv etter kort tid, har ikke livets rett.

  Men det har Lilyhammer. Gleder meg stort til neste episode, for dette er et stort høydepunkt i Norsk serieproduksjon.

 8. Raymond Røsok

  Digga første episoden, Torgeir er fortsatt helten min og han som jobba i nav (glemt navn) blir bare mer genial. Holdt på å dø av latter etter inntigrerings kommentaren. Ellers føler jeg at humoren treffer latter beinet med et go høgre hånd å ligger å vrir meg til tider. Følelsen for resten av sesongen er god!

 9. blaamannen

  Lilyhammer 2’s åpning slår alt av norske serieproduksjoner ned i støvlene. Manuset baserer seg på en drøss av internasjonale referanser, men som likevel ser genuint orginalt ut på norsk. Vi starter forsettelsen med den tidløse Gudfaren-åpningen som på finurlig vis fremstiller Ola Hjelpetrengende Nabo med Petter Solberg-engelsk som troverdig, deretter går vi over til en hysterisk misforståelse hvor presten blir tatt for å være noe helt annet. Serien buldrer til med flere situasjoner vi har sett før, men som forsatt holder fordi de har fått en særnorsk vri. Sesongens hovedhandling og spenningsmoment går nå fra den amerikanske “ta knekken på”-gangstersjangeren over til en mer moderne voldelig britisk bisarr galskap vi kjenner fra filmer som “The Firm” og “Hooligans”. Tørre britiske strofer; som treffer så det holder, kombinert med en norsk naivitet og amerikansk “rett-på” tøffhet oser klassehumor. Gleder meg til forsettelsen.

  • zantafio

   Har du glemt Dag eller? Jeg tenker heller vi moderer oss til at Lilyhammer er fullt på høyde med Dag.

   • blaamannen

    Dag er ingen dum serie, men etter min smak for melankolsk og underholder ikke i like stor grad, selv om serien definitivt har sine glimt.

 10. Bjarne Kristian Sakseid

  Istaden for å komma med ein lang kronikk for å fortelja kor utruleg bra den fyrste episoden var så seie eg heilt enkelt og greit: Eg bøyer meg i støvet!

 11. TerjeBratland

  Terningkast 5 uten tvil. Unødvendig å si mer. Gleder meg til fortsettelsen.

 12. Andreas Pedersen

  Spennende.. Tydeligvis gjort en fin jobb med å dra serien videre. Lovende start og spent på neste episode.

 13. mjolly

  Mengler litt dybde, intelligens, og litt sofistikerte kvinner, hvorfor klarer danskene caste spennende kvinner på ørtende året, men ikke nordmenn? Og Leo Aikitsj eller hva han heter skal visst også dukke opp? Har han skuespillererfaring? Litt useriøst. Men ellers ok.

 14. Pål Nordli Jansen

  Jeg Syns At “Hele Norge” Burde Spleise På At ……. Terje Eidsvåg,Mala Wang-Naveen & Reidar Spigseth….Får Midler Nok….Til Å Vise Hvordan Det Skal Gjøres…….Uten Å Si Kukk…..Selvsagt

 15. Martin Bratgjerd

  Serien har forsatt glimt i øyet, og fortsetter å ta oss nordmenn på kornet. Det merkes at sesong 2 er råerer og biter bedre fra seg enn sesong 1. Skuespillerne er stødigere i rollene og klipp og foto ser bedre ut. Hvis det fortsetter slik utover sesongen kan dette bli nok en suksess for NRK.

 16. tandis

  Dette var en bra start! Gleder meg til de neste episodene! 🙂 (Terningkast 5)

 17. Einar Falk

  Unødvendig mye banning og grovheter/vold. Serien ville vunnet på om de værste grovhetene ble tonet ned.

  • Lars-Erik Østerud

   Men da hadde den jo ikke vært noe morsom.
   Den hadde blitt tannløs.
   Skal man skildre et miljø må man skildre det sånn det er.
   Tror du personer i dette “miljøet” hadde begrenset språkbruken sin.
   (forresten rart ingen har hylt ut om at den er rasistisk enda)

   • AkselAnkerHenriksen

    “Men da hadde den jo ikke vært noe morsom.”
    Og deri ligger problemet.

   • Morgan Kane

    Tannløs? Da er man ikke flink nok til å lage TV-humor.

    Det er bare uelegant humor når man må ty til de billigste hjelpemidlene. Nye generasjoner ler fortsatt av Fleksnes! Bare nevner det.

   • Einar Falk

    Du har din oppfatning av hva som er morsomt og jeg har min. Det får vi leve med. Dette er ikke en dokumentar om et bestemt miljø, men vel ment å være underholdning for hele familien. Da passer det dårlig med mord, vold, sex, griseprat og banning. Tror nok mange vil betakke seg neste onsdag!

 18. Lisa Lugg

  Veldig bra, gleder meg til fortsettelsen. Terningkast 5+

 19. Kari Haug

  Digga det, lo høyt flere ganger, så katten som lå i fanget skvatt til.

 20. mofafa

  Så første episode av sesong 2 igår, og syntes det var kjempemessig – lett og ukomplisert i motsetning til de amerikanske serier som snubler over egne bein fordi de vil fortelle for mange historier på én gang. Eneste som blir litt ufrivillig komisk er at alt hva som kan krype og gå av norske kjendisser er med, og fler skal det sikkert bli. Er jo nærmest ikke et ukjent fjes med. Tror det er kamp om plassene for å få sitt navn med på rollelisten siden serien også går i unajten – alle håper vel på et slags internasjonal gjennombrudd av Ylviske proporsjoner

 21. totto2

  Småartig situasjonskomikk. Men handlingen foreløpig flat og fragmentert. Kan sikkert bedre seg utover. Kanskje dukker det til og med opp en rød tråd.. En firer.

 22. Finn-G Abildsnes

  En godt laget serie, men litt mye mafia og nattklubb etter min mening…

 23. Marius

  Hadde venta lenge på denne sesongen, og første episode skuffa ikke, men den var ikke noe ekstremt skyhøyt nivå heller. Problemet med å lage en ekstremt god første sesong er vel sikkert å lage en bedre i sesong 2, som fortsetter å overraske. Jeg syns de klarte det på noen punkter, men ikke alle. Hendelsen på slutten kom ikke som noen stor overraskelse, ettersom man fikk et skittent bilde av bileieren allerede første dagen. På den annen side er Lilyhammers idéer og verdier tatt videre, noe som er utrolig fint at de ikke rokka ved. Tenker alltid at Trond Aurvåg burde vunnet en skuespillerpris, han er så konge i denne serien.

 24. Marie Hytter

  Jeg gremmes: skal dette være norsk kultur? Synes det var både teit og pinlig. Fint med litt aksjon, men Little Steven beriker oss ikke i det hele tatt. Og disse andre tullinger, det er ikke morsomt engang! Tror ikke at jeg ser hele serien, det er lavmål underholdning!

 25. Ragnar Byrknes

  Må attende til Twin Peaks for å finne noko så framifrå bra.

 26. Beate Møller

  Hadde anbefalt serien til mange som hadde gått glipp av første sesong, ikke minst mine venner fra det store utland som er nysgjerrig på norsk kultur og særegenheter kombinert med internasjonal underholdning. Men skrekk og gru -fra noen morsomme første scener måtte jeg etterhvert nesten ut på badet og spy. Så mye vold og grovheter…. hvem skrev manus på denne drittepisoden. Iallefall en som ikke har kikke seg rundt i en virkelig norsk by på en stund, (eller i New York, London) -det er så mange artige kulturkollisjoner som skjer hele tiden. Dette kan spilles på -og karakterene i filmen kunne ha vært tøffe og rå, men uten å synke slik under lavmål…hvorfor endre dette fra første serie? Tvillingsituasjonen kunne ha vært morsommere, det norske naive opp mot New York mafiavaner: mange poeng druknet i blods tanken som eimer fra tv-en. Glad for å lese at flere kutter ut neste episode.

 27. dahls

  Dette var jo helt topp. Kjæmpestemning og latter i heimen fra start til mål. Voldsepisoder og grovt språk er da mye verre i tv-spill og utenlandske serier. Vi gleder oss allerede til neste onsdag. Hurra for flott norsk tv-produksjeon. Anbefales til alle våre kjente.

 28. pacin

  den beste serien som er laget i Norge noensinne,!!, herlig mix av eksempler på kulturkræsj,
  masse humor og befriende blottet for alt som skal være så korrekt hele tida! må bare ha med alle episoder, 2 del startet veldig bra!!

 29. Lars-Erik Østerud

  Humoren var akkurat så langt på kanten som bare en sånn serie kan 🙂
  Holdt på å få latterkrampe flere ganger.
  Tror ikke spøk med endel av de tingene de spøkte hadde vært akseptert andre steder.
  Lover bra,

 30. Morgan Kane

  Oppskrytt!

  Jeg er tydeligvis blant de få som mener Lilyhammer er forferdelig oppskrytt.

  Liten driv i fortellingen, stakkato og svært lite naturlig dialog, veldig sånn annen-hver-gang type snakking med unaturlige pauser, Steven VZ er rett og slett ingen god skuespiller, klønete overganger mellom scener og helt unødvendig bruk av f…….e-ordet. Selv om de skal være tøffe og bruke “cunt”-ordet, går det utmerket an å oversette det på en litt mer “familievennlig” måte. Det samme med “våt i trusa” og “ta meg bakfra-scener”. Helt unødvendig og bare pinlig. Det må kunne gå an å se denne serien sammen med tenåringsdøtrene dine, f.eks. Tror mange velger noe annet neste onsdag. Helt unødvendig for fortellingen, humoren, plotet og alt det der.

  En typisk norsk wanna be-produksjon.

  Noen komiske scener selvfølgelig og han engelske gangsteren var hittil seriens beste karakter – men han greide de vel å ta livet av, gjorde de ikke? Han burde vært et bærende element i hele serien. Det hadde løftet den litt.

  Nei, terningkast 3 fra meg.

 31. Petrus

  Vi sette stor pris på første sesong, men vart skuffa i går. Her var igjen litt av den lune humoren og varme komikken frå sist, men det drukna etter kvart i overdrive skitprat, “bikkje-sex” på kontoret, tåpeleg underbuksehumor i dåpstalen og ikkje minst dei brutalt ekle valdsscenene. Slik rølpe-humor og valds-hylling fløymer TV-kanalane over med frå før. Det er trist at NRK ikkje vågar halde på den unike og familevenlege stilen frå i fjor, men i staden senkar seg nedatt til ein stil og eit nivå som det går tolv av på dusinet. I fjor var vi entusiastiske sjåarar som kosa oss og lo med figurane, men no framover vil onsdagskveldane heller bli brukte til ei god bok og/eller verkeleg kos i ektesenga!

 32. Olav Havstad

  Gratulerer. Utrolig bra laget og gode skuespillerprestasjoner i noe spesielle roller. Gøyalt, actionfylt på en noe positiv gjennomsiktig måte. Om noen tror at dette er et faktaprogram om norsk kultur, som noen ser ut til å viklet seg inn i, blir de nok skuffet. Det er underholdning på høyt plan satt inn i en herlig blanding av crazyhumor, det folkelige og rollefigurer dratt ut så langt det lar seg gjøre. Min terning landet på 6.

 33. Hans Otto Walle-Olsen

  Ikke så bra som sesong 1, hadde høye forventninger.
  Språket burde også vært tonet noe ned, det ble litt for mye banning.
  Den bør kanskje gå 1 time senere på kvelden.

 34. hashtagdenfølelsen

  “(…) for oss som digger jesus”

  Likte presten godt.

 35. Poff

  Ikke min greie. Intellektuelt understimulerende. Voldelige filmer og Tv serier gidder jeg ikke se.

 36. Synnøve Verås

  Språkbruken var så ille at eg orka ikkje meir, så her vart TV’en slått av.

 37. Simen Berg

  Lillyhammer ser stilig og dyr ut. Det er synd at manuset er så tynt og at karakterene er så flate. Når man ser på tv-utviklingen i andre land syntes ikke serien er veldig imponerende

 38. Karst1

  Jeg synes den var helt ok. Hverken mer eller mindre.
  Sett sammen med en flaske rødvin derimot, da storkoste jeg meg.