– Vel, vi har mye mer penger denne runden, og vi vet å bruke dem. Dermed kan vi ta oss større friheter. Vi følger samme oppskrift som sist, men det blir mer drama, det blir farligere, men samtidig upretensiøst og lekent, lovet hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt i Lilyhammer da NRK møtte ham tidligere i høst.

Onsdag 23. oktober kl. 21:35 er det premiere på første episode i den nye sesongen til serien som har fått et internasjonalt publikum gjennom strømmetjenesten Netflix.

Del din mening om første episode og skriv en liten anmeldelse, tre bidrag får P3-skjorte i premie.

Se første episode: Her finner du «Lilyhammer» sesong 2 i NRKs programspiller (Tilgjengelig fra 23. oktober kl. 21:35)

(les mer om de norske anmeldelsene under bildet)

Promobilde fra «Lilyhammer» sesong 2. (Foto: NRK)
Hverdagen er blitt en annen for Frank og gjengen hans etter at han har blitt tvillingpappa. Fra venstre: Trond Fausa Aurvåg, Tommy Karlsen, Steven van Zandt, Robert Skjærstad. (Fotograf : Henrik Baugstø / NRK)

Anmeldelser fra norske aviser

– Som TV-serie betraktet, er 2`ern bedre enn den første: Særlig de norske rollene «sitter» bedre. Fotograferingen er stilfull, musikk- og lydbilde er godt. Kort sagt: Det er en mer innkjørt og bedre koreografert kulturkollisjon vi skal bivåne i høst.

Slik lyder VG-anmelderen Jon Selås’ dom og triller terningkast 5. Kine Hult i Aftenbladet finner også fram femmeren og trekker fram seriens mange rare figurer som høydepunktet:

– Trond Fausa Aurvåg er så ubeskrivelig teit på så mange måter, at man skal være veldig alternativt sammenskrudd for ikke å le godt ved flere anledninger.

Adressas Terje Eidsvåg er litt mer avholdende og gir terningkast 4 til «Gudfar i Gudbrandsdalen»:

– Hvis serien ikke lykkes bedre med å integrere de nye handlingstrådene og personene bedre enn beboerne på asylmottaket i historien, kan serien miste litt av miljøgrepet som har vært en styrke.

– Lilyhammer har sine øyeblikk, men domineres fremdeles av stereotypier som ikke nødvendigvis vil fenge alle, sier Mala Wang-Naveen i Aftenposten som også deler ut fireren for første del av sesongen.

– For å le av «Lilyhammer» må du synes det er gøy at en mann sier «kukken» i en barnedåpstale, og at godhjerta, voldelige karer med caps og koteletter stadig klarer å dumme seg ut og skape problemer for sjefen, skriver Reidar Spigseth i Dagsavisen.

GRATIS: Se hele første sesong av «Lilyhammer» i NRKs programspiller

Hva mener du?

Ettersom Lilyhammer er en serie produsert for NRK kan vi av habilitetsgrunner ikke anmelde serien selv, derfor innbyr vi deg til å skrive dine meninger i kommentarfeltet.

Kommentarfeltet er nå stengt for bidrag:

Hva synest du om Lilyhammer så langt?