– Vi har gjort et valg som vil lønne seg i et lengre perspektiv, fortalte Ubisoft-sjefen Yves Guillemot i et intervju i forbindelse med utsettelsen av nøkkelspillene Watch Dogs og The Crew. Det melder businessnettstedet Bloomberg.

Det franske spillselskapet, som er en av verdens største, venter nå å gå med nærmere 70 millioner euro i underskudd i finansåret 2013 som avsluttes i mars 2014.

Klikk her for å se NRKs intervju med spillskaperne bak «Watch Dogs».

Det betyr at spillene ikke vil komme ut på markedet før etter 1. april 2014.

– Kvalitetsbekymringer er årsaken

Actionspillet Watch Dogs, som Filmpolitiet fremhevet som en av de mest imponerende under årets Gamescom-messe i Köln, utgjorde sammen med Assassin’s Creed IV: Black Flag selve ryggraden i Ubisofts høstplaner.

Watch Dogs sin opprinnelige lanseringsdato var kun uker unna, en utsettelse så sent i utviklingsprosessen er dramatisk.

Det betyr ikke bare økte utgifter i forbindelse med utviklingen, men også markedsføringen vil bety betydelige utgifter for det franske selskapet. I en pressemelding innrømmer Ubisoft at kvalitetsspørsmål er årsaken til utsettelsen.

– Vi vet mange av dere nå lurer: Hvorfor nå? Vi har kjempet med spørsmålet om å utsette, men fra starten har målet vært at vi ikke kan gå på akkord med kvalitet. Nå som vi nærmet oss lanseringen av spillet, og puslespillbitene kom på plass, ble det klart at vi trenger mer tid.

«The Crew» lovar mange ulike miljø å spele seg gjennom. (Foto: Ubisoft)
«The Crew» lovar mange ulike miljø å spele seg gjennom. (Foto: Ubisoft)

VIDEOINTERVJU: – Kvar bil i spelet er eit puslespel med 19 brikker

The Crew også forsinket

I en annen pressemelding, som forteller at det kommende bilspillet The Crew også er utsatt, forteller Ubisoft-sjefen videre at deres langsiktige mål er å «vinne» kampen om nestegenerasjonskonsollene Playstation 4 og XboxOne. Det opprinnelige slippvinduet i første kvartal 2014 ble også for tidlig for Ubisoft.

– De vanskelige beslutningen vi har tatt i dag .. vil ha innvirkning på våre resultater i et kort perspektiv. Vi er overbevist om at i et lengre perspektiv vil disse beslutningene vise seg å være de rette.

Hva tror du er årsaken til Ubisofts utsettelser? Del dine synspunker i kommentarfeltet.