I søndagens episode av Family Guy, som ble vist på Fox i USA, mistet en viktig rollefigur i serien livet.

Familien Griffins hund, den snakkende labradoren Brian som har vært en sentral figur i serien siden starten i 1999, ble påkjørt av en bil og drept.

Dette er i seg selv ikke så sjokkerende, siden Brian har dødd tre ganger tidligere i serien også, blant annet etter å ha spist sjokolade og hoppet i døden fra en balkong. Denne gangen er det imidlertid klart at Brian ikke kommer tilbake, noe som har fått tilhengerne av serien til å reagere.

Etter at Brian dør i episoden som heter «Life of Brian», skaffer nemlig Peter og familien Griffin seg en ny hund, som heter Vinny, og nå melder The Hollywood Reporter at fansen har startet en underskriftskampanje for å gjenopplive bisken.

Brian tok seg gjerne en martini eller tre. (Foto: Fox).
Brian tok seg gjerne en martini eller tre. (Foto: Fox).

På mandag startet Family Guy-tilhengeren Aaron Thompson et opprop på nettstedet Change.org for å få Brian tilbake, og kampanjen har i skrivende stund 24 775 underskrifter.

Les også: Simpsons med siste hilsen til avdød skuespiller

I et intervju med E! forklarer produsent Steve Callaghan hvorfor de valgte å ta livet av den elskede hunden.

— Vi tenkte det var en morsom måte å lage litt rabalder. Med en gang vi fikk ideen begynte vi å planlegge hvordan de neste episodene kunne være og hvordan det ville påvirke dynamikken i familien, sa Callaghan.

Whose leg do you have to hump to get a dry martini around here? Brian

Hyller rollefiguren med avskjedsvideo

Samspillet mellom Brian og Stewie, den yngste sønnen (og ikke minst hjernen) i familien, har vært selve ryggraden i Family Guy i lang tid. Derfor kan man spørre seg om hvordan dynamikken i serien vil bli fremover. Vinny, som får stemmen sin av Tony Sirico kjent fra The Sopranos, er en svært annen type rollefigur, som hverken er smart eller intellektuell slik Brian var.

Brians død kom like etter at Stewie ødela tidsmaskinen han kunne ha brukt for å bringe ham tilbake igjen. Tross flere forsøk på å fikse maskinen er altså hans trofaste følgesvenn død og begravet.

Spørsmålet er nå om Brians død bare er et PR-stunt og om serieskaper Seth MacFarlane likevel kommer til å hente Brian tilbake. Han skal visstnok være bekreftet for senere episoder i sesong 12 og i sesong 13, men om dette blir i form av tilbakeblikk eller kanskje som et spøkelse vet vi ikke. Kanskje Stewie får reparert tidsmaskinen sin til slutt, og hva vil isåfall da skje med den nye hunden Vinny?

Like etter søndagens episode la Fox ut en hyllest til Brian, som ble 11 år gammel, for lang og tro tjeneste, se videoen her: