Å filmatisere klassiske verker har blitt en spesialitet for Joe Wright som debuterte med Stolthet og fordom i 2005 og var sist aktuel med Anna Karenina (2012).

Nå står den velkjente barnefortellingen om gutten som kan fly og aldri blir voksen for tur, det melder bransjenettstedet The Hollywood Reporter.

Mannen bak den overraskende seriesuksessen Arrow om superhelten Green Arrow, Greg Berlanti, er hentet inn som produsent på prosjektet. Det kan tyde på at Warner Bros. ønsker å dytte den ikoniske barnehelten inn i et moderne landskap. Studioet har ytret ønske om å en film som forteller om opphavet til Peter Pan, ikke ulikt en annen Warner Bros.-film, nemlig Christopher Nolans Batman Begins-film.

I «Hook» fra 1991 spilte Dustin Hoffman rollen som Kaptein Krok, mens ingen ringere enn Robin Williams var en litt mer voksen utgave av Peter Pan. (Foto: Tristar Pictures)
I «Hook» fra 1991 spilte Dustin Hoffman rollen som Kaptein Krok, mens ingen ringere enn Robin Williams var en litt mer voksen utgave av Peter Pan. (Foto: TriStar Pictures)

ANMELDELSE: Joe Wrights Om forlatelse – terningkast 6!

Et drøss av «Pan»-filmer

Fem storfilmer er allerede produsert om Peter Pan – først ut var en stumfilm fra 1924, før Disneys animerte klassiker kom i 1954, mens Universal Studios Peter Pan (2003) er den foreløpig siste. Med Warner Bros.- sitt nye prosjekt er det ikke mindre enn tre store Hollywood-studioer som jobber med nye filmer om den grønnkledde gutten.

Actionkjekkasen Channing Tatums Pan-prosjekt ble plukket opp av Columbia for to år siden, og er fortsatt under utvikling, mens Disney arbeider med en filmatisering av 2004-boka Peter and the Starcatchers.

Joe Wrights varierte bakgrunn som filmskaper, fra kostymedrama til actionfilmen Hanna, gjør ham til et uvanlig og interessant valg som regissør. Men Peter Pan-fortellingenes grunnleggende temaer om tapet av barndommens uskyld vil resonnere sterkt med de emosjonelle overtonene i hans tidligere filmer.

Hvem bør spille hovedrollen i en ny «Peter Pan»-film? Legg inn dine forslag under traileren til Disneys 1954-klassiker.