Netflix har bestilt den fjerde og siste sesongen av The Killing eksklusivt for sine medlemmer, melder strømmingtjenesten i en pressemelding. Tidligere i år kansellerte AMC krimserien, som er den amerikanske adapsjonen av danske Forbrydelsen.

Krimdramaet følger etterforskerne Sarah Linden og Stephen Holder, spilt av Mireille Enos og Joel Kinnaman, gjennom ulike drapsetterforskninger. Den tredje sesongen skulle bli den siste, men nå vil altså Netflix gi tilhengerne av The Killing en verdig avslutning på serien.

– Vi ser frem til å tilby fans – både eksisterende og nye – en serie som vi vet er perfekt for on-demand-visning, sier Netflix-sjefen for originalt innhold, Cindy Holland, i pressemeldingen.

Har blitt kansellert flere ganger

Netflix har reddet krimserien fra kansellering tidligere også. Da AMC avbrøt serien etter andre sesong, gjorde Netflix en avtale med produkssjonsselskapet Fox Television Studios om en tredje sesong, før AMC igjen kom på banen og endte opp med å dele produksjonskostnadene og dermed også visningsrettighetene for sesongen.

Denne gangen er det imidlertid kun Netflix som skal vise den neste sesongen, som vil bestå av seks episoder. David Madden, sjefen for Fox Television Studios, sier han er glad for at de nå får muligheten til å avslutte serien på en verdig måte.

– Det sier litt om serieskaper Veena Sud og de strålende skuespillerne at fansen har vært så lidenskapelig opptatt av serien hele veien. Vi er fornøyd med at våre partnere i Netflix anerkjenner dette og gir oss muligheten til å fullføre historien på en måte som er tilfredsstillende for vårt lojale publikum, sier Madden.

Et morsomt apropos: da Filmpolitiet skrev om at The Killing ikke fikk en fjerde sesong tidligere i år, kom denne kommentaren:

Kommentar på The Killing

Godeste «deoxx» – du har herved fått ønsket ditt oppfylt!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Arrested Development. (Foto: FOX)
Arrested Development fikk en fjerde sesong hos Netflix. (Foto: FOX)

Hvilken serie bør få ny sjanse?

Dette er ikke første gang Netflix gjenoppliver en kansellert serie. Da det i 2011 ble klart at skaperen av Arrested Development, Mitchell Hurwitz, ville lage en ny sesong i serien, slang Netflix seg på og vant budrunden om den fjerde sesongen over Showtime.

Anmeldelse: – Er det Jesu’ atterkomst? Nei, det er berre «Arrested Development».

Skaperen av Jericho, Stephen Chbosky, bekreftet også i januar at hans agenter har vært i samtaler med Netflix om dramaserien som finner sted i et postapokalyptisk USA. Hvordan disse samtalene gikk, og om de kan bety en ny sesong av Jericho, har det imidlertid ikke kommet noe informasjon om.

Om kansellerte kultseriers renessanse er i ferd med å bli et tema for Netflix, er for tidlig å si. The Killing er tross alt bare den andre kansellerte serien som får en ny sesong hos strømmingtjenesten, men…

…hvis du kan få velge én TV-serie, hvilken kunne du tenke deg å få se fortsettelsen på? Si din mening i kommentarfeltet!