Oppdatert 21.11.2013: Ifølge The New York Post viser det seg nå at produsentene av It’s a Wonderful Life: The Rest of the Story ikke har gjort leksa si når det kommer til å sikre seg rettighetene til den originale historien.

Etter amerikansk lov var opphavsretten for It’s a Wonderful Life utløpt i flere år, og dermed har produsentene Allen J. Schwalb og Bob Farnsworth trodd at historien har vært allemannseie, men rettighetene for The Greatest Gift, historien som inspirerte originalfilmen ble fornyet i 1971, og Farnsworth og co har dermed ikke rettighetene til denne.

Det er Paramount Pictures som eier disse rettighetene og som nå setter en stopper for It’s a Wonderful Life: The Rest of the Story – og det er kanskje like greit.


Den legendariske regissøren Frank Capra står bak filmen som er tidenes største juleklassiker, It’s a Wonderful Life. Den ikoniske filmen som handler om George Bailey, en mann på randen av selvmord som får besøk av en engel, har underholdt og rørt flere generasjoner og nå – 67 år etter – skal det lages en oppfølger.

Les også: Topp 10 julefilmer!

Det er Variety som melder at filmen, som har fått det flotte navnet It’s a Wonderful Life: The Rest of the Story, planlegges for julen 2015, og at Karolyn Grimes, som spilte Zuzu, datteren til Bailey i originalen, skal være med.

Filmen handel om George Baileys barnebarn George, som i likhet med Bailey får besøk av en engel. Tvisten denne gangen er at George er en ganske dårlig fyr og at engelen, den avdøde tante Zuzu, viser ham hvor mye bedre verden hadde vært om han aldri hadde eksistert.

Dette kan dermed virke som en blanding av handlingen i Its’ a Wonderful Life og temaet i Charles Dickens A Christmas Carol.

Barneskuespilleren Grimes, som var seks år i Its’ a Wonderful Life, har ikke spilt i film siden 1952, og er nå 73 år gammel. Det skal bli interessant å se om jenta som leverte filmens mest ikoniske replikk fortsatt kan spille på sine eldre dager.

Every time a bell rings, an angel gets his wings! Zuzu i It’s a Wonderful Life

I originalens ånd

It’s a Wonderful Life: The Rest of the Story er skrevet av Bob Farnsworth og Martha Bolton, som ikke har noen store produksjoner på CV-en fra før.

Karolyn Grimes og James Stewart i It's a Wonderful Life. (Foto: Paramount Home Entertainment).
Karolyn Grimes og James Stewart i It’s a Wonderful Life. (Foto: Paramount Home Entertainment).

– Handlingen i den nye filmen er i samme ånd som den opprinnelige — hvert eneste liv er viktig, så lenge du har venner, sa Farnsworth i en pressemelding.

Karolyn Grimes sier hun har lest over tjue manus for en oppfølger til It’s a Wonderful Life opp gjennom åra, men at det ikke har vært noen gode manus før nå.

– Manuset til Bob Farnsworth og Martha Bolton er fantastisk, og jeg ønsket umiddelbart å være involvert av deres versjon av filmen, sa Grimes.

Utenom den gamle barneskuespilleren er det ingen avgjørelser som er tatt når det gjelder hvem som skal spille i filmen, og det er heller ikke funnet en regissør enda. Hvem som skal spille hovedrollen vil bli bestemt i februar.

It’s a Wonderful Life ble i sin tid nominert i fem Oscar-kategorier – hva synes du om at filmen nå får en oppfølger? Si din mening i kommentarfeltet!