Skuespilleren Paul Walker (40), kjent fra en av hovedrollene i den pågående filmserien Fast & Furious, mistet livet i en trafikkulykke lørdag ettermiddag.

Hendelsen ble først meldt av politiet i Los Angeles på Twitter, før en oppdatering på skuespillerens offisielle Facebook-side bekreftet at Walker døde i ulykken.

– Det er med tungt hjerte vi må bekrefte at Paul Walker gikk bort i en tragisk bilulykke, mens han deltok på et arrangement for den veldedige organisasjonen Reach Out Worldwide. Han var passasjer i en venns bil, begge mistet livet.

Paul Walker ble verdenskjent gjennom «Fast & Furious»-filmene. (Foto: REUTERS/Filipe Carvalho/Files)
Paul Walker ble verdenskjent gjennom «Fast & Furious»-filmene. (Foto: REUTERS/Filipe Carvalho/Files)

Politiet har bekreftet at bilen, en Porsche Carrera GT, holdt høy fart.

Populær filmserie

Walker har spilt Brian O’Connor i The Fast and the Furious-filmene siden den første kom ut i 2001. Sist aktuell med den sjette filmen Fast & Furious 6 som gikk på norske kinoer i mai i år.

Serien er en av verdens mest populære i sin sjanger, med over to og en halv milliard dollar i inntekter verden over de siste 12 årene.

«Bruk derfor din ironiske sans til å se forbi tvilsomme kjønnsrollemønster, umulige stunts, og lam dialog. Dette er pur gjennomkommersiell kinounderholdning.»

Fra Filmpolitiets anmeldelse, publisert 23. mai 2013.

ANMELDELSE: Fast & Furious 6 – vill og tullete bilaction

Innspillingen av den syvende filmen i serien var i gang med regissør James Wan ved roret. Walker hadde spilt inn flere scener i rollen som Brian O’Connor i byen Atlanta, mens filminnspillingen skulle fortsette i Abu Dhabi i januar.

Hvilken «Fast & Furious»-film er din favoritt? Del dine minner i kommentarfeltet under bildet.