Siden oppstarten i 2001 har Oslo-baserte Artplant vokst kraftig. Mens barnespill var fokuset de første årene, fikk det nettleserbaserte onlinespillet Battlestar Galactica Online mye oppmerksomhet og en stor brukermasse da det ble lansert i en åpen beta-versjon i 2011.

Entropy forsetter i samme sjanger som Battlestar Galactica Online, men denne gangen satser Artplant på et vanlig PC-spill fremfor nettleseren. Med et stort og åpent univers, sanntidskamper mellom spillere, og et brukerdrevet handelssystem, håper den norske spillutvikleren å konkurrere i et tøft marked.

Mens islandske EVE Online er den mest kjente og populære rom-MMO-spillet er det hele tre spill med «Star» i navnet på vei. Starbound, Star Command og Star Citizen har mange ulikheter, men utforsker alle ulike varianter av romskip- og utforskningsjangeren.

Har åpnet for tidlig tilgang i Steam

Entropy finner sted i en fjern fremtid hvor menneskeheten forsøker å holde sin skjøre galaktiske sivilisasjon sammen. I den uferdige versjonen av spillet, som brukere allerede nå kan kjøpe tilgang til, er det mulig å utforske over 100 solsystemer.

LES OGSÅ: Star Citizen blir PC-eksklusivt

(artikkelen fortsetter under traileren)

Nettbutikken Steam sin «Early Access»-funksjon lar spillere kjøpe tilgang til uferdige spill som fortsatt er under utvikling. Forbrukerne får også tilgang til fremtidige oppgraderinger, og til slutt det ferdige spillet, mens spillutviklerne får muligheten til å hente inn mer penger til utviklingen via salget.

I en pressemelding forklarer Artplant-sjefen Jack Wulf at dette også gir selskapet uverderlig informasjon og tilbakemeldinger i utviklingsprosessen.

– Vi er veldig spente på å endelig avduke Entropy for MMO-tilhengere. Det er et ambisiøst spill for oss og vi gleder oss til å se hvordan spillere reagerer i møte med romkampene i Entropy.

Hva tror du om «Entropy»? Legg inn dine synspunkter i kommentarfeltet under bildeserien.