Lars Saabye Christensens store gjennombruddsroman «Beatles» har, siden utgivelsen i 1984, underholdt flere generasjoner. I august kommer filmen basert på boka, som handler om de fire guttene Kim, Ola, Sebastian og Gunnar, som har én spesiell ting til felles – deres kjærlighet for The Beatles.

Fortellingen er en oppvekstskildring som beretter historien om livet til hovedpersonen Kim og vennene hans fra 1965 til 1973, og skildrer hvordan det var å vokse opp på Skillebekk i Oslo på 60-tallet, og hva musikken betydde for fire tenåringer.

Kim, Ola, Sebastian og Gunnar deler fellestrekk med Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison og John Lennon, og handlingen følger kompiskvartettens vei til voksenlivet og skildrer ungdommens motkultur og politiske ståsted.

De fire hovedpersonene i «Beatles»: Kim, Seb, Gunnar og Ola. (Foto: SF Norge AS)
De fire hovedpersonene i «Beatles»: Kim, Seb, Gunnar og Ola. (Foto: SF Norge AS)

Det første møtet med musikken

Nå er traileren for den etterlengtede filmatiseringen av romanen kommet.

Her blir vi introdusert for guttene som spilles av Louis Williams (Kim), Halvor Tangen Schultz (Ola), Håvard Jackwitz (Sebastian) og Ole Nicolai Myrvold Jørgensen (Gunnar).

Handlingen vies ikke mye rom i traileren, men den setter stemningen for filmen og gir oss en smakebit på guttenes første møte med musikken som skal bli så viktig for dem.

Beatles har norsk kinopremiere den 29. august i år.

Hva er ditt forhold til «Beatles», og hva synes du om traileren? Si din mening i kommentarfeltet!