Superduoen Seth Rogen og Evan Goldberg, som står bak kassasuksesser som This Is the End, Superbad og Pineapple Express, har startet arbeidet på et manus basert på boken Console Wars: Sega, Nintendo, and the Battle that Defined a Generation. Det melder nettstedet Collider.com.

Forfatteren Blake Harris har intervjuet hundrevis av personer sentrale i den intense kampen mellom to av 90-tallets største spillselskaper – Nintendo og Sega.

Steile fronter mellom Nintendo og Sega førte til skarpe omtaler av motstanderen i reklamer. (Foto: Sega)
Steile fronter mellom Nintendo og Sega førte til skarpe omtaler av motstanderen i reklamer. (Foto: Sega)

Bak kulissene foregikk det en usett kamp mellom både toppsjefer, markedsførigsbyråer og spillutviklere. En krig som endte med at Sega gav opp og sluttet å produsere hjemmekonsoller.

LES OGSÅ: AMC vil lage tv-serie av «Preacher»

Konsollkrigen har fortsatt

Kampen om publikums oppmerksomhet er fortsatt i full gang i 2014. De tidligere kjempene Sega og Nintendo har likevel ikke klart å beholde rampelyset. Microsofts Xbox One- og Sonys Playstation 4-konsoller har siden E3-messen i Los Angeles tidlig på sommeren i fjor knivet om å være det «beste» alternativet for spillere på jakt etter en ny konsoll.

Sony valgte å bruke flere av Microsoft sine uttalelser mot selskapet – og bidro til at flere kontroversielle funksjoner ble fjerner og at Xbox-sjefen forlot jobben.

Tidligere i år ble det kjent at Rogen og Goldberg også arbeider med en seriepilot av kulttegnserien Preacher, om en frafallen prest på jakt etter Gud for å finne ut hvorfor han har forlatt sitt embete som altomfattende guddom.

LES OGSÅ: Microsoft svarer på Xbox One-kritikken

Hvilken konsoll ville du valgt på 90-tallet? Sega Saturn/Sega Genisis eller Super Nintendo/Nintendo 64?