Johnny Weissmuller, som Tarzan, Maureen O'Sullivan som Jane, og sjimpansen Cheetah, i Tarzan the Ape Man fra 1932. (Foto:  AP Photo/ho, File).
Johnny Weissmuller, som Tarzan, Maureen O’Sullivan som Jane, og sjimpansen Cheetah, i Tarzan the Ape Man fra 1932. (Foto: AP Photo/ho, File).

Alexander Skarsgård, sønnen til Stellan Skarsgård, er for mange kjent som Eric Northman i HBOs vampyrdrama True Blood, eller som Sgt. Brad «Iceman» Colbert i den fabelaktige miniserien Generation Kill.

De siste åra har han også dukket opp i filmer som Lars von Triers Melancholia og actionfesten Battleship, men nå skal han altså spille hovedrollen i en skikkelig Hollywod-blockbuster.

I slutten av januar ble det klart at Skarsgård har fått rollen som selveste Tarzan i en ny film om Edgar Rice Burroughs klassiske actionhelt. Nå melder The Hollywood Reporter at Warner Brothers har startet innspillingen av actioneventyret og at premieredatoen er satt til 1. juli 2016.

Margot Robbie, kjent fra The Wolf of Wall Street, skal spille Jane i filmen, som også har Samuel L. Jackson og Christoph Waltz, som er kjent for sine Oscar-vinnende skuespillerprestasjoner i Inglourious Basterds og Django Unchained, på rollelista.

Harry Potter-regissøren David Yates har regi på nyinnspillingen, som skal spilles inn i 3D. Filmen har foreløpig ikke fått noen tittel.

Anmeldelse: The Wolf of Wall Street — Overraskende morsomt fra Martin Scorsese!

En gammel klassiker

Historien om Tarzan, som er skrevet i en romanserie på 24 bind, handler om en gutt som vokser opp blant aper i jungelen, etter at foreldrene hans døde mens familien var strandet langs Afrikas vestkyst.

Når Tarzan er voksen blir han plutselig introdusert for sivilisasjonen når et nytt skip strander ved nøyaktig samme sted som foreldrenes skip strandet 20 år tidligere. Han forelsker seg i den unge, amerikanske kvinnen Jane Porter og de får senere en sønn sammen.

Edgar Rice Burroughs fortellinger har blitt festet til film en rekke ganger tidligere, første gang med stumfilmen Tarzan of the Apes i 1918, og sist med animasjonsfilmen Tarzan 3D, som kommer i mai i år. Mest kjent er kanskje Tarzan the Ape Man og filmserien som etterfulgte, med Johnny Weissmuller i hovedrollen.

Hvordan tror du Alexander Skarsgård blir som Tarzan? Si din mening i kommentarfeltet!