Omslaget på J.K. Rowlings roman The Casual Vacancy. (Foto: Little, Brown and Company).
Omslaget på J.K. Rowlings roman The Casual Vacancy. (Foto: Little, Brown and Company).

Harry Potter-forfatter J.K. Rowling tar nå steget inn i TV-verdenen. HBO skal i samarbeid med BBC produsere en miniserie basert på Rowlings første «voksenroman» The Casual Vacancy, melder Deadline.

BBC annonserte allerede sent i fjor at de hadde bestilt serien, men nå er altså også den amerikanske seriemesteren med på laget.

The Casual Vacancy forteller historien om hva som skjer med den tilsynelatende idylliske landsbyen Pagford, når sognerådsmedlemmet Barry Fairbrother dør. Setet i sognerådet som plutselig blir ledig blir en kilde til stor konflikt i det lille samfunnet.

Adapsjonen av romanen skal bli tre timeslange episoder, produksjonen starter i Sørvest-England til sommeren og serien skal være planlagt å sende før utgangen av 2014. Sarah Phelps, kjent for sitt arbeid med blant annet Great Expectations og EastEnders, skal skrive manuset.

Skrev under Pseudonym

J.K. Rowling høstet relativt gode kritikker for The Casual Vacancy da romanen ble gitt ut i 2012, og boken ble blant annet omtalt som en intelligent, morsom og elegant skildring av landsbygda i England.

Etter sin første voksenroman har J.K. Rowling også gitt ut krimromanen The Cuckoo’s Calling under pseudonymet Robert Galbraith. I juni i år kommer oppfølgeren The Silkworm, også skrevet som Robert Galbraith.

Les også: Ny filmtrilogi frå Harry Potter-universet

Se J.K Rowling lese et lite utsnitt fra The Casual Vacancy og fortelle om hvordan hun fikk ideen for fortellingen her:

Har du lest The Casual Vacancy? Gjør den seg som miniserie? Si din mening i kommentarfeltet!