Hvis digital distribusjon av film er fremtiden, så er Joss Whedon en mann som vet å følge med i tiden.

Etter søndagens verdenspermiere på hans nye indie-sci-fi-film In Your Eyes, under Tribeca Film Festival i New York, annonserte han at filmen allerede da var tilgjengelig digitalt via Vimeo on Demand, melder Deadline.

Ville utforske distribusjonsformer

Filmen, som er skrevet av Joss Whedon, men regissert av Brin Hill, handler om to barn på hver sin side av USA som på overnaturlig vis får kontakt med hverandre. Det viser seg etter hvert at Dylan og Rebecca kan føle hverandres følelser.

I en videopresentasjon forteller Joss Whedon at filmen er tilgjengelig for leie til den nette sum av 5 dollar, som tilsvarer omtrent 30 norske kroner. Filmskaperen synes også det er en interessant erfaring å lansere en film direkte på nett.

– Det er spennende for oss, for dette betyr at vi får utforske nye former for distribusjon, samtidig som vi tjener 5 dollar, sa Whedon.

Distribusjon direkte på nett er noe vi ser mer og mer av for tiden. Beyoncé fikk for eksempel mye oppmerksomhet da hun plutselig lanserte sitt femte studioalbum direkte i iTunes i desember.

Se Whedons presentasjon av In Your Eyes her:

Artikkelen fortsetter under videoen

Se de første tre minuttene

Filmpolitiet har ikke sett In Your Eyes enda, men vil komme tilbake med en anmeldelse i løpet av uka. De tre første minuttene av filmen er imidlertid tilgjengelig som en smakebit, og konseptet virker spennende.

Se smakebiten på filmen her:

Hva synes du om at In Your Eyes publiseres direkte på nett? Si din mening i kommentarfeltet!