Hugh Jackman er Wolverine, som vanlig, i X-Men: Days of Future Past. (Foto: Twentieth Century Fox Norway).
Hugh Jackman er Wolverine, som vanlig, i X-Men: Days of Future Past. (Foto: Twentieth Century Fox Norway).

På fredag i forrige uke hadde X-Men: Days of Future Past premiere. Superheltfilmen, som er regissert av Bryan Singer, åpnet på førsteplass i alle de 120 landene den vises i.

På de få dagene filmen har rullet på kino, har den allerede spilt inn over 1,5 milliarder kroner verden over. I USA har den på tre dager alene spilt inn over 541 millioner kroner.

Det vil, ifølge Variety, si at det er den mest innbringende åpningshelgen til en X-Men-film noensinne.

– Strålende filmopplevelse

Days of Future Past har også blitt godt besøkt i Norge, hvor over 45 000 løste inn billetter til actionfilmen i løpet av helgen. Men det er ikke bare kinogjengerne som har latt seg begeistre av mutantene.

Filmen har også jevnt over fått svært gode anmeldelser, som ofte berømmer den for å være tro mot fansen. Filmpolitiets anmelder mente blant annet at Days of Future Past er den beste X-Men-filmen til nå, og generelt sett en strålende filmopplevelse.

ANMELDELSE: X-Men: Days of Future Past

X-Men: Days of Future Past er en actionfest som ikke går i fella så mange superheltfilmer gjør i disse dager, nemlig å ha for lange actionsekvenser som trekkes ut til det kjedsommelige, er et av komplimentene Filmpolitiet ga filmen, og belønte den med fem øyner på terningen.

Jennifer Lawrence trekker folk

Jennifer Lawrence har fått stor plass på filmplakaten. (Foto: Twentieth Century Fox Norway).
Jennifer Lawrence har fått stor plass på filmplakaten. (Foto: Twentieth Century Fox Norway).

De gode anmeldelsene er kanskje ikke ene og alene grunnen til at mutantfilmen åpnet så sterkt. Ifølge en undersøkelse gjort av billettnettsiden Fandango er filmens store trekkplaster Jennifer Lawrence, som spiller Mystique.

Undersøkelsen, som riktignok er ganske liten med bare tusen spurte, viser at nesten tre kvart av billettkjøperne svarte at Lawrence er en av grunnene til at de ville se filmen på kino.

LES OGSÅ: Flere nyheter om Jennifer Lawrence

Resultatet av undersøkelsen viser at produsentene av filmen gjorde lurt i å plassere Lawrences karakter i en mer sentral rolle enn hun hadde i den forrige X-Men-filmen. I tillegg til mer tid på lerretet har den Oscarvinnende skuespilleren fått stor plass på både filmplakaten og i annen markedsføring av filmen.

Skuespilleren var ikke i nærheten av like kjent som i dag da hun i 2011 hadde rollen som Mystique i den forrige X-Men-filmen, First Class. Bare tre år senere har 23-åringen en Oscar-statuett på hyllen hjemme, og er blant annet frontfigur for filmserie-kolossen The Hunger Games.

Klar for neste film

Blant andre interessante funn i Fandangos undersøkelse kan vi lese at 88 prosent av de som kjøpte billetter til Days of Future Past hadde sett den forrige X-Men-filmen på kino, og at 82 prosent allerede har begynt å glede seg til den neste filmen i serien, X-Men: Apocalypse.

Den forventes å ha premiere 27. mai 2016, men du kan allerede få en smakebit på hva du kan vente deg i den neste filmen etter rulleteksten i Days of Future Past.

Se anmeldelsen av X-Men: Days of Future Past her: