Etter en særdeles vellykket åpningshelg kan Legendary Pictures og Gareth Edwards ikke bare konstatere at monsterfilmen Godzilla omsatte for nærmere 200 millioner dollar på kinolerreter verden over, med hele 93 millioner dollar utelukkende på det amerikanske markedet suser filmen rett inn på toppen på lista over beste åpningshelg for både monster- og katastrofefilmer.

Godzilla ruver, og ødelegger, i Gareth Edwards nyinnspilling. (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS)
Godzilla ruver, og ødelegger, i Gareth Edwards nyinnspilling. (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS)

Da jeg anmeldte filmen i forrige uke var jeg helt sikker på at suksessen ville komme og at en oppfølger måtte følge. Allerede melder både filmmagasinet Empire og bransjenettstedet Variety at en oppfølger er på vei.

ANMELDELSE: Godzilla – en ekte sommerblockbuster

Uklart om Edwards tar jobben

– Vårt utgangspunkt med denne nyinnspillingen var å relansere franchisen – nå forsøker vi bare å ta inn over oss resultatene fra helga, uttalte Legenderary Studios-sjefen Jon Jashni til Variety.

Regissør Gareth Edwards har tidligere uttalt at han har flere ideer klare til en oppfølger, men det er ikke klart om han vil gjenta jobben. Edwards overlot ansvaret for oppfølgeren til hans suksessrike debutfilm Monsters til Tom Green (ikke komikeren, journ.anm.).

Har du sett «Godzilla»? Del dine meninger om filmen og delta i debatten her: lenke.