Hallvar Witsø. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)
Hallvar Witsø. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)

I dag ble Hallvar Witzøs kortfilm Ja vi elsker vist i Cannes. Regissøren selv melder om god respons på filmen, og er fornøyd med dagens visning.

– Det var stort sett bare journalister som satt i salen, men de flirte av de rette scenene. Jeg synes det er bra at humoren nådde frem til selv hardbarka journalister her i Frankrike, sa Witzø til Birger Vestmo etter visningen av kortfilmen.

Les: Alt fra Cannes 2014!

Eneste norske film

Ja, vi elsker er den eneste norske filmen som er med i programmet under den prestisjetunge filmfestivalen. Det er den eneste nordiske kortfilm i hovedkonkurransen, og skal kjempe mot ni andre om en av Gullpalmene førstkommende fredag. Filmen tar for seg fire hovedpersoner i hver sin eksistensielle krise, mens resten av omverdenen er for opptatt med å feire 17.mai til å oppdage dem.

For regissør Witzø var det en spesiell opplevelse å se sin film på lerretet under visningen av de ni kortfilmene som konkurrerer om å vinne prisen.

– Å sitte i en kinosal og se filmen, som vi har jobbet så mye med, sammen med de åtte andre filmene, var veldig spesielt. Jeg forventet at nivået skulle være høyt og det var det. Da var det gøy å se at Ja vi elsker passer i den salige blandingen av de ni filmene på programmet. Ja vi elsker er en film som fortjener å være der, sa filmskaperen fornøyd.

LES: Ja vi elsker runget i Cannes

Den fryktede Cannes-reaksjonen

Kinovisninger i Cannes ender ofte med både jubel og buing, selv om skuldertrekk antageligvis er den verste dommen fra det kresne publikummet.

En av filmene som har fått kjenne på publikums vrede i år, er den mye omtalte Grace of Monaco med Nicole Kidman i hovedrollen, som ble møtt av lavmælt buing, mens thrilleren The Captive har blitt omtalt som en av de dårligste filmene i hovedprogrammet i år.

Witzøs film ble valgt ut blant hele 3.450 påmeldte kortfilmer i nominasjonsprosessen til Cannes, men om den har noen reelle vinnersjanser vil ikke regissøren tenke på.

– Man jinxer det hvis man begynner å tenke sånn, så hvis de tankene kommer opp i hodet, må de bare bort! Ellers kan man jo bli helt gal og ikke få sove. Det er uansett ikke det festivalen handler om for oss heller, for når man får prisen, eller ikke får prisen, er festivalen over. Nå handler det om å være her til festivalens ende, og utnytte og nyte det.

LES: Denne skal forsvare Norges ære i Cannes

 

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.