– Vi beklager å ha skuffet mange ved å ikke inkludere likekjønnede forhold i Tomodachi Life, skriver den japanske spillgiganten i en ny pressemelding i helga.

Nintendos første svar på en kampanje startet på sosiale medier av 23 år gamle Tye Marini sparket i gang en ny runde med kritikk. Selskapet uttalte først at de ikke hadde som mål å kommentere sosiale eller politiske forhold ved å utelate likekjønnede forhold, men Marini og andre nettbrukere pekte på at utelatelsen nettopp gjorde det.


Klikk for å se traileren til Tomodachi Life.

LES OGSÅ: Seth Rogan lager film om krigen mellom Nintendo og Sega

Lover bot og bedring

Tomodachi Life, som kommer ut i vestlige land den 6. juni, har vært tilgjengelig i Japan i omkring ett år og har blitt en av 3DS-konsollens mest solgte. Simuleringsspillet lar spillere befolke en øy med Mii-figurer, ikke ulikt den svært populære The Sims-serien.

I den nye uttalelsen skriver spillselskapet at det ikke er praktisk mulig å endre spillkoden og åpne for likekjønnede forhold i denne omgang. Og legger til at en slik endring ikke kan gjennomføres med en oppdatering i etterkant. Samtidig lover Nintendo bot og bedring.

– Vi forplikter oss til, om vi lager et nytt spill i Tomodachi-serien, å jobbe for en spillopplevelse som er mer inkluderende og som bedre representerer alle spillere.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.