«How Do You Like My Hair» er ikke lenger tilgjengelig på Filmpolitiets nettsider.

  • Rulletekst
  • Regi: Emilie Blichfeldt
  • Manus: Emilie Blichfeldt
  • Kamera: Jonas Rand Haukeland
  • Klipp: Emilie Blichfeldt
  • Lyd: Emilie Blichfeldt
  • Skuespillere: Emilie Blichfeldt, Håkon Mathias Vassvik, Daniele Pinto
  • Produsent(er): Samir Zedan, Nordland Kunst- og Filmfagskole

Regissør Emilie Blichfeldt, hvordan oppstod ideen til filmen?

– Jeg fikk for meg at jeg hadde lyst til å lage en film om min fascinasjon for neser. Jeg hadde nettopp møtt denne fantastiske nesemannen, og det ble raskt oppdaget at dette var en historie som ikke bare kledde filmformatet, men også handlet om mye mer enn bare neser.

Hva var den største utfordringa ved å lage den?

– Det var en veldig stor utfordring å både ha regi og være skuespiller. Men det jeg opplevde som vanskeligst var nok å tørre å være så personlig.

– Jeg tenkte ofte på at jeg lagde en film om meg selv, med meg selv, av meg selv, og at hvis denne filmen ble dårlig kom det til å bli veldig flaut. Så jeg er overlykkelig over den mottagelsen den har fått.

Hva er dine filmplaner fremover?

– Jeg jobber med utvikling av en kortfilm som jeg håper blir ferdigstilt til neste vår. Det er første gang at jeg lager film utenfor skole så det er veldig spennende.

Se de andre kortfilmene i konkurransen her: