• Rulletekst
  • Regi: Even Hafnor
  • Manus: Trond Arntzen
  • Kamera: Cecilie Semec
  • Klipp: Sigurd Solen
  • Lyd: Universal Sound
  • Skuespillere: Nara Walker, Jeanne Bøe, Alexander De Senger,
Arne Vilhelm Tellefsen, Delia Borcoman, Line Marie Østerhus, Silje Aas Meyer
  • Produsenter: Stine Blichfeldt, Marte Blyseth Pedersen

Manusforfatter Trond Arntzen, hvordan oppstod ideen til filmen?

– Det er et godt spørsmål. Hvor kommer ideer fra? Jeg har det dessverre ikke sånn at en ide kommer plutselig, som lyn fra klar himmel. Ideer modnes over lang tid, gjerne over flere år – men på et eller annet tidspunkt så må en finne en form som kler ideen.

–Når det gjelder Money Back, Please så er det vel sånn at jeg har en fascinasjon for kjøpesentre, jeg kan føle meg fri, avslappet og ansvarsløs på et kjøpesenter, men også bunnløs ensom, kritisk og fremmed. Dette paradokset hadde jeg lyst å skrive om.

– Og så har jo dette endeløse og ofte ganske dumme ordskiftet om tiggere rullet og gått i den norske offentligheten, og den problemstillingen gav ideen en form. Men MBP handler jo ikke nødvendigvis om tiggere eller tigging. Den handler om voksne mennesker som er fanget i roller. Og kjøpesenteret som en offentlig arena der alt handler om å bygge opp en fasade, gav kanskje dette lille dramaet den riktige rammen.

Regissør Even Hafnor, hva var den største utfordringa ved å lage den?

– Innspillingen. Filmen ble spilt inn som et stunt på et kjøpesenter i kristiansand. Filmteamet vårt var i sivil og kameraet var gjemt bak et reklamebanner. Vi var ute etter autensiteten og uforutsigbarheten denne tilnærmingen gav.

– Jeg var for eksempel veldig nysgjerrig på hvordan forbipasserende ville forholde seg til situasjonen som utspilte seg midt på senteret. Ett av opptakene kunne vi ikke bruke da det viste seg at en av de forbipasserende var i et slags “witness protection program” og levde på hemmelig addresse.
Det var en kaotisk men interessant inspillingsmetode.

Hva er dine filmplaner fremover?

Jeg er igang med en ny kortfilm som heter Small Talk. Den skal spilles inn i august og omhandler sørlendingers enorme fascinasjon for temaene trær og utsikt, ved og vedhogst og veiutbygging i Agderfylkene.

Se de andre kortfilmene i konkurransen her: