• Rulletekst
  • Regi: André Chocron
  • Manus: André Chocron
  • Kamera: Audun Magnæs
  • Skuespillere: David Vogt, Linn Greni
  • Produsent: Produsent: Andrea Berentsen Ottmar / Frokost

– Separation Blues er noe så sjeldent som en lystig, up-beat skillsmissesang (en moderne “Skilles, Johanne”?). Musikkvideoen er laget ved hjelp av stop motion-animasjon og forsøker å få frem den lystige og lekne tonen i låta ved hjelp av en litt barne-tv-aktig estetikk med møbler og rekvisitter som beveger seg og danser av seg selv. Midt i kaoset er vokalist David Vogt som framfører teksten bilde for bilde, forteller regissør André Chocron.

Hvordan oppstod ideen til videoen?

– Da jeg først fikk tilsendt låta, ble jeg umiddelbart veldig fristet til å, for en gangs skyld, filme en veldig bokstavelig tolkning av teksten (noe vi vanligvis prøver å unngå). Jeg hadde lenge hatt lyst til å prøve meg på stop motion-animasjon, og følte at dette var en perfekt anledning.

Hva var den største utfordringa ved å lage den?

– Den største utfordringa var at ingen av oss hadde laget stop motion (strengt tatt pikselering) før, og skulle i løpet av to dager knipse rundt 2000 bilder med ganske betydelig mengde animasjon mellom hvert stillbilde.

– I løpet av den første dagen tok vi ca 30 sekunder med materiale, og innså at med mindre vi skulle ende med en ett minutt lang musikkvideo etter to dager, måtte vi ta noen grep for å få alvorlig fortgang.

– Dette gikk selvsagt litt på bekostning av kvaliteten, men av og til er kvantitet viktigere en kvalitet, i hvert fall når det står mellom å få filmen ferdig eller ikke. Det var f.eks. ikke meningen at David skulle forsvinne ut av bildet slik han gjør rundt 1:13, han skulle etter planen “synge” refrenget før han forsvant, men var rett og slett nødt til å hente ungen i barnehagen da. Så vi ble tvunget til å finne på noe nytt med utgangspunkt i hva vi hadde for hånden, som i dette tilfellet var et stort skap. Den andre innspillingsdagen endte forøvrig med å bli 18 timer lang.

Hva er dine filmplaner framover?

– Jeg jobber for tiden med musikkvideo og reklamefilm i Norge og utlandet, først og fremst England. Fremover blir det etter all sannsynlighet mer av dette, blant annet planlegger vi en oppfølger til mine to musikkvideoer for Cold Mailman.

Se de andre kortfilmene i konkurransen her: