Electronic Entertainment Expo, best kjent som E3, er verdens største spillmesse, og i løpet av uka skal de største konsoll- og spillprodusentene konkurrere om oppmerksomheten til millioner av spillere og journalister som følger pressekonferansene i Los Angeles.

Microsofts pressekonferanse startet ballet i år, og Xbox-sjef Phil Spencer startet som vanlig showet med å takke fansen for alle tilbakemeldinger de har fått det siste året.

– Dere former Xboxens fremtid, og det gjør oss bedre, sa Spencer før han til jubel fra salen fortalte at spill, og bare spill, skulle være fokuset under pressekonferansen. Det var imidlertid lite nytt vi ble servert, og 90-minutter stappa med spill var overraskende kjedelig.

Mot slutten tok det seg heldigvis litt opp – et nytt Tomb Raider-spill ble annonsert, vi fikk se gameplay fra The Witcher 3, og det ble annonsert at Halo-franchisen får seg en overhaling frem mot lanseringen av Halo 5 neste år.

Se også: Følg EA sin pressekonferanse live fra klokka 21.00

«Halo 5»-beta i november

Mest jubel i salen ble det da en Halo-trailer rullet over skjermen, og 343 Industries-sjefen Bonnie Ross kunne fortelle at Microsoft gir ut hele spillserien til Xbox One.

Halo 2 feirer 10-årsjubileum i november og Microsoft feirer med å gi ut Master Chief Collection, der Halo 2 og dens berømte flerspillerdel er inkludert.

Alle de foregående spillene i serien er oppdatert til å kjøre 1080p og 60fps på dedikerte servere.

I tillegg til at spillere skal kunne gjenoppleve Master Chiefs eventyr igjen, topper Microsoft det hele ved å inkludere en mulitplayerbeta for Halo 5: Guardians i pakken, når den slippes 11. november.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bilde fra Halo 5-traileren fra E3 2013. (Foto: Microsoft).
Bilde fra Halo 5-traileren fra E3 2013. (Foto: Microsoft).

Nytt eventyr med Lara Croft

Microsoft smurte på med mer av mye vi har sett før, men noen nye spill ble også annonsert, blant annet Rise of the Tomb Raider. Spillet fortsetter forhistorien til Lara Croft der det forrige spillet fra i fjor slapp.

En liten teaser viste en tydelig traumatisert Lara hos psykologen, kryssklipt med actionsekvenser. Spillet kommer julen 2015.

Spillanmeldelse: Tomb Raider – Den gamle Lara Croft er død, lenge leve Lara Croft!

Utvikleren bak plattforspillperlen Limbo, danske Playdead, presenterte et nytt spill som fortsetter i den samme visuelle stilen som Limbo.

Teasertraileren avslørte svært lite om spillet, annet enn at hovedpersonen er en liten gutt i rød genser, og at spillet heter Inside og kommer i 2015.

Det som ser ut til å være en annen liten plattformperle ble også annonsert. Ori and the Blind Forest, fra Moon Studios, så ut som et koselig spilleventyr med nydelig grafikk og fin atmosfære. Spillet kommer til Xbox 360, Xbox One og PC til jul.

(artikkelen fortsetter under traileren)

Dro sløret av nye «Call of Duty»

Ikke overraskende fokuserte Microsoft mye av sin tid på det kommende Call of Duty: Advanced Warfare som ble avduket for en knapp måned siden. Spillet fikk ekstra plass på pressekonferansen siden Microsoft igjen har gravd dypt i pengeboka og sikret seg førsteretten til utvidelsespakkene til spillet. Det betyr at Xbox One-brukere får tilgang til nedlastbart materiale før Playstation 4-spillere.

Traileren la vekt på action, og tok publikum med på en lang runde rundt i mange ulike miljøer for å vise frem spillets nye funksjoner. Flere elementer i spillet lignet på andre teknologi- og fremtidsrettede skytespill som Crysis.

Og ja, Kevin Spacey fikk noen sekunder på skjermen mot slutten. Se traileren over for alt fra spillet som ble vist under E3-konferansen til Microsoft.

LES MER: Her er fremtiden til «Call of Duty»

Promobilde fra «Assassin's Creed: Unity». (Foto: Ubisoft)
Promobilde fra «Assassin’s Creed: Unity». (Foto: Ubisoft)

Nye «Assassin’s Creed» til Paris

Etter Halo-avdukingen var det Ubisofts populære spillserie Assassin’s Creed som fikk best mottagelse av publikum (journalister, journ.anm.) på E3-pressekonferansen til Microsoft. Et noe overraskende besøk, ettersom Ubisoft selv holder en egen pressekonferanse noen timer senere.

Viktigst var bekreftelsen på at Assassin’s Creed: Unity finner sted under den franske revolusjonen i Paris på slutten av 1700-tallet. Det betyr høye hustak og smale gater for hovedpersonen å ta i bruk.

Ubisoft innfører også samarbeidsspilling ved å la spillere lage egne grupper («brotherhoods», journ.anm.) for å fullføre oppdrag. Alt tyder på at denne funksjonen kun vil være tilgjengelig over nett.

(artikkelen fortsetter under traileren)

Xbox One til Norge 5. september

Samtidig som pressekonferansen til Microsoft pågikk i Los Angeles kom også beskjeden fra det norske kontoret at Xbox One-konsollen har fått en fast lanseringsdag. Etter utsettelsen i fjor høst har Playstation 4 nærmest rådet alene på det norske markedet blant nestegenerasjonskonsollene.

I sin pressemelding skrive Microsoft at konsollen, som allerede er tilgjengelig for norske forbrukere via import, vil støtte TV-funksjonen gjennom en HDMI-kabel fra en digitalmottaker.

Norsk priser på konsollen er ikke annonsert enda, men vil med høy sannsynlighet ligge i rundt konkurrenten Playstation 4 – som for øyeblikket selges for i overkant av 4000 norske kroner.

KONSOLLANMELDELSE: Playstation 4 – starten på et nytt spilleventyr