Sony fulgte årets trend blant pressekonferansene på E3-messa ved å fokusere stort sett på spill. I fjor ble flere nye spillkonsoller avduket, mens i år har innholdet stått i første rekke.

Med unntak av et par minutter om VR-brillene Project Morpheus, og en avduking av Apple TV-konkurrenten Playstation TV, dro Sony sløret av en rekke storspill. Men trass siste ukes dramatikk rundt The Last Guardian dukket ikke spillet opp under nattens pressekonferanse.

Nathan Drake vender tilbake som hovedperson i «Uncharted 4». Tidligere rykter hintet om at en ny figur ville overta lederrollen i den populære spillserien. (Foto: Sony)
Nathan Drake vender tilbake som hovedperson i «Uncharted 4». Tidligere rykter hintet om at en ny figur ville overta lederrollen i den populære spillserien. (Foto: Sony)

Det gjorde derimot Nathan Drake, hovedpersonen i Uncharted-trilogien, som nå også tar hovedrollen i seriens fjerde spill.

Klikk på videoen øverst i denne artikkelen for å se traileren.

LES MER: «The Last of Us»-skaperne tar over «Uncharted 4»

Pirates of the «Uncharted» Caribbean

Spillet Uncharted 4 ble avduket allerede i november i fjor med en video som pekte mot et eventyr i sporene etter Sir Francis Drake, som på 1580-tallet gjennomførte den andre jordomseilingen. Likevel var det mye som pekte mot et karibisk pirateventyr i nattens E3-video.

Da det i mars kom frem at Uncharted sin sjefsutvikler og spillbransjeveteranen Amy Henning, skulle forlate Naughty Dog, ble mange overrasket. Henning hadde vært kreativ leder og manusforfatter for serien siden det første spillet, Uncharted: Drake’s Fortune, kom i 2005. For en uke siden meldte nettstedet GameInformer at Neil Druckmann og Bruce Straley, utviklerne bak The Last of Us, hadde tatt over arbeidet på utviklingen av det fjerde spillet i serien.

Mens Microsoft ofte understreket at deres konsoll klarte å kjøre flere av de annonserte titlene i 1080p-grafikk, holdt Sony seg til å understreke at spillvideoene de viste faktisk var tatt opp på Playstation 4-konsollen.

Og med sin nær fotorealistiske tilnærming er det vanskelig å ikke bli imponert av videosnuttens første sekunder. En eldre Nathan Drake ligger skipbrudden på en tropisk strand, mens kameraet ligget tett opp i ansiktet. Han våkner og følger en sti oppover i skogen, hvor menneskebur henger fra greinene omkring.

Les mer om Sonys spillnyheter under lenkene.

Sackboy får vennebesøk i «LittleBigPlanet 3»

Sony-studioet Media Molecule, som definerte skapekulturen på Playstation 3 med LittleBigPlanet-spillene, dukket overraskende opp på scenen for å vise frem det tidligere uannonserte tredje spillet i serien.

Klikk her for å se traileren til «LittleBigPlanet 3».

I tillegg til den kjente spillhelten Sackboy, introduseres tre kompanjonger i LittleBigPlanet 3 for å gi mer dynamikk i samarbeidsspilling. Oddsock kan løpe raskere og hoppe opp vegger, Toggle kan krympe, mens Swoop kan fly.

Resten av traileren ser ikke ut til å endre på spillseriens konsept i særlig stor grad, og lover et «håndlaget» eventyr i seriens tradisjonsrike ånd.

(artikkelen fortsetter under traileren)

Sony kapret indieutvikleren Hello Games

Med motorsykkelspillserien Joe Danger på CV-en var det flere som løftet øyebryna da Hello Games annonserte No Man’s Sky i desember i fjor. Nå er det klart at Sony har sikret sett konsollrettighetene, og under E3-pressekonferansen fremstod spillet som ett av høydepunktene.

Ved å kombinere utforskning av fremmede planeter med romkamp, i en spillverden som genereres på løpende bånd, lar No Man’s Sky spillere sømløst fly fra planet til planet og ut i verdensrommet.

Hver spiller gis først et uutforsket univers, mens oppdagelser, planeter og arter kan deles med andre spillere. Spillet, som kommer til PC og Playstation 4, har ikke fått en fast lanseringsdato.

«Grand Theft Auto V»-rykter endelig bekreftet

Siden Rockstar Games sin suksess med Grand Theft Auto V har alle ventet på at spillet også skal komme til PC, Playstation 4 og Xbox One. Rykter har lenge svirret om en lansering i 2014.

Med en teknisk og grafisk oppgradering, med nye teksturer, mer trafikk og høyere oppløsning, samt en rekke nye detaljer i storbyen Los Santos, gjør fjorårets beste spill sitt inntog på nestegenerasjonskonsollene denne høsten

Lagringsfiler fra flerspillerdelen av spillet vil også kunne overføres til de nye konsollene, noe som også gjelder enkeltspillerdelen. Et annet oppgradert spill som ble vist frem under pressekonferansen på E3 og tar turen fra Playstation 3 til etterfølgeren er The Last of Us.

ANMELDELSE: Grand Theft Auto V – antiheltenes triumf | terningkast 6!

Selv med en sterk presentasjon glimret The Last Guardian med sitt fravær på E3 i natt. Tidligere denne uken meldte nettstedet IGN at spillet var kansellert, noe Sony raskt gikk ut og dementerte.

Flere år har gått siden spillskaper Fumito Ueda, som står bak en rekke kritikerroste spill, annonserte sitt neste prosjekt. Mangelen på informasjon om utviklingsprosessen har ført til mange spekulasjoner om spillet, noe Sony valgte å ikke kommentere under nattens pressekonferanse.

Hva syns du om Sonys pressekonferanse? Del dine meninger i kommentarfeltet under videoen!