Da det i mars kom frem at Uncharted-utvikleren, spillbransjeveteranen Amy Henning, skulle forlate Naughty Dog, var overraskelsen stor. Det ble spekulert i at Henning ble presset ut av utviklingsarbeidet på det neste spillet i Uncharted-serien av Neil Druckmann og Bruce Straley, som står bak det kritikerroste postapokalyptiske spillet The Last of Us.

Henning har vært kreativ leder og manusforfatter for Uncharted-serien siden utviklingen av det første spillet, Uncharted: Drake’s Fortune, startet i 2005. Sjokket var derfor stort da hun uten forvarsel måtte slutte, men Naughty Dog har senere benektet at The Last of Us-skaperne hadde noe med hennes avgang å gjøre.

Les også: Uncharted-utvikler forlater Naughty Dog

Nå melder GameInformer at Neil Druckmann og Bruce Straley har tatt over arbeidet med utviklingen av fortsettelsen på historien om eventyreren Nathan Drake.

– Du må ofte gå mange gale stier før du finner den rette, og det hever til slutt kvaliteten på produktet, sa Naughty Dog-sjef Evan Wells da han og medsjef Christophe Balestra ble intervjuet av GameInformer.

Han mener Druckman og Straley er gode valg som arvtagere for Henning, siden de begge har jobbet med serien tidligere.

– Som veteraner i Uncharted-franchisen er de spente på å ta på seg dette ansvaret.

Både Druckman of Straley jobbet på det første spillet i serien, og Druckman var sjefsdesigner for Uncharted 2: Among Thieves, mens Straley var regissør sammen med Henning.

Anmeldelse: Uncharted 2: Among Thieves | Uncharted 3: Drake’s Deception

Se traileren for det neste Uncharted-spillet her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Vil gjøre forandringer

Uncharted følger eventyreren Nathan Drake på hans jakt etter gamle skatter, en jakt som iløpet av spillserien har ført ham fra Sør-Amerika, til blant annet Nepal og Saudi-Arabia.

Uncharted for PS4 ble annonsert med en trailer i november 2013, like før lanseringen av PS4 i USA, men lite har blitt sagt om utviklingen av spillet siden da.

Når Druckman og Straley nå skal overta forventes det at det vil bli gjort forandringer i arbeidet som allerede er lagt ned i produksjonen, noe Naughty Dog-sjef Christophe Balestra heller ikke la skjul på.

– De kommer til å gjøre de forandringene de mener er de rette. De er nødt til å gjøre de justeringene de mener er riktige for dette spillet, og de kommer selvsagt til å gjøre endringer.

Hva disse forandringene innebærer sa imidlertid ikke Balestra noe om, men det er forventet at vi får vite mer om spillet under årets E3-messe neste uke.

Hva synes du om at The Last of Us-utviklerne tar Uncharted-roret? Si din mening! Kommentar