Er du lei av zombier og postapokalyptiske dramaserier? Vel, synd for deg, for apokalypsen vil ingen ende ta! Zombiedramaet The Walking Dead har siden 2010 vært en stor suksess, og nå vil AMC utvide universet skapt av tegneserieforfatter Robert Kirkman.

Entertainment Weekly meldte på fredag at AMC har bestilt en pilot for en spinoff-serie av The Walking dead, satt i samme univers som sheriff Rick Grimes og vennene hans befinner seg i. Serien skal imidlertid handle om helt nye figurer, et helt annet sted i verden.

Robert Kirkman er ombord som manusforfatter og produsent sammen med Gale Anne Hurd og David Alpert, som alle er med på produsentsiden på The Walking Dead. Dave Erickson (Son’s of Anarchy skal lede pilotprosjektet som starter innspilling senere i år.

AMC-sjef Charlie Collier tror fansen vil være gira på å utforske mer av det zombieinfiserte universet.

– Nesten fra begynnelsen av The Walking Dead har fansen vært nysgjerrige på hva som skjer med zombieapokalypsen andre steder i verden, sa Collier til Entertainment Weekly.

–Faktisk så er det, foruten forespørsler om å få være statist, det jeg blir spurt mest om.

Se traileren for The Walking Dead her. Den aller nyeste traileren, som kom søndag, er ikke tilgjengelig i Norge enda.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Utrolig spennende

AMC har ikke avslørt noen detaljer om serien, bortsett fra at handlingen ikke skal foregå i Georgia. Serieskaper Kirkman forteller at han er spent på å se hva som lurer seg i skyggene i verdenen han har skapt.

– Å få muligheten til å skinne lys i de mørke hjørnene av The Walking Dead-universet, og se hva som gjemmer seg der utrolig spennende. Jeg vet at fansen er ivrige etter å hørte hva Dave (Erickson, journ.anm) og jeg har kokt opp for dette nye universet, og jeg er glad for at vi er et steg nærmere å dele det med dem, sa Kirkman.

Siden detaljene for piloten enda ikke er kjent vet vi ingenting om tidsaspektet enda. Skal handlingen foregå parallelt med sheriff Rick Grimes eevntyr, eller får vi kanskje vite mer om hvordan zombieapokalypsen startet? Siden The Walking Dead startet med at Rick våknet fra koma fikk vi ikke se hvordan det hele utspilte seg, og det hadde vært interessant.

Fjerde sesong av The Walking Dead hadde den mest intense sesongavslutningen så langt i serien. Femte sesong har premiere 12. oktober i USA, og blir vist på FOX her i Norge like etterpå.

Hvor og når håper du den nye serien utspiller seg, hvis piloten går gjennom? Si din mening!