Steve Jobs i 2007. (Foto: AP Photo/Paul Sakuma).
Steve Jobs i 2007. (Foto: AP Photo/Paul Sakuma).

Etter at Christian Bale trakk seg fra rollen som Steve Jobs i den nye filmen om Apple-grunnleggerens liv denne uka, er nå en annen interessant skuespiller aktuell for rollen.

Michael Fassbender er i forhandlinger om hovedrollen i filmen som har Aaron Sorkin (The Social Network, Moneyball) på manus og Danny Boyle (Slumdog millionaire, Trainspotting) på regi, melder Deadline.

Skuespilleren, kjent fra blant annet Shame, Prometheus og som Magneto i de nye X-Men-filmene, er nå det tredje store navnet som har vært aktuelt for rollen.

Før Christian Bale, var det Leonardo DiCaprio som skulle spille Jobs, men han trakk seg for å jobbe med western-thrilleren The Revenant. Det blir spennende å se om forhandlingene går hele veien gjennom denne gangen.

Anmeldelse: «Shame» — En uhyre sterk prestasjon av Michael Fassbender!

Et grunt portrett

Da den første spillefilmen om livet til den tidligere Apple-sjefen kom i 2013 var det Ashton Kutcher som hadde rollen som Steve Jobs. Filmen ble møtt av lunkne kritikker. Konsensus blant kritikerne var at Jobs var et for grunt portrett av den mannen som startet Apple-eventyret.

Anmeldelse: «Jobs» — For enkelt og sentimentalt om Apple-sjefen

«Jeg tviler på om estetikeren og perfeksjonisten Steve Jobs ville ha godkjent denne filmen», skrev Birger Vestmo i Filmpolitiets anmeldelse, og mente at filmen ikke gjorde ham noe klokere på Jobs enn han var på forhånd.

I den nye filmen får vi forhåpentligvis et grundigere portrett av Apple-grunnleggeren. Forholdene ligger ihvertfall til rette, siden Aaron Sorkins manus er basert den prisvinnende biografien Steve Jobs, skrevet av Walter Isaacson.

Synes du Michael Fassbender passer som Steve Jobs? Si din mening i kommentarfeltet under videoen!