Jean Grey som Dark Phoenix. (Foto: Marvel).
Jean Grey som Dark Phoenix. (Foto: Marvel).

Når Bryan Singer fortsetter X-Men-eventyret med X-men: Apocalypse i 2016 blir det med Game of Thrones-stjerna Sophie Turner på laget. Turner, som spiller Sansa Stark i HBOs flaggskipserie har fått rollen som selveste Jean Grey, melder Deadline.

Famke Janssen hadde rollen som Grey i de originale X-Men-filmene, men Apocalypse vil, i likhet med X-Men: First Class og X-Men: Days of Future Past, presentere oss for yngre utgaver av de kjente superheltene.

Filmen fortsetter historien etter Days of Future Past, der Logan aka Wolverine ble sendt tilbake i tid for å redde fremtiden, og skal visstnok være satt til 90-tallet og fokusere på opphavet til flere av mutantene.

Anmeldelse: «X Men: Days of Future Past» – Den beste filmen»

Som Sansa har Sophie Turner god erfaring med rollen som frustrert og redd ung jente, noe som kan være en fordel for rollen som Jean Grey.

Ifølge tegneserien hadde Jean problemer med å takle de telepatiske evnene sine da de først manifesterte seg da hun var ti. Professor Xavier hindret derfor Jeans tilgang til den telepatiske delen av kreftene henens, og trente henne opp i telekinese isteden.

Anmeldelse: «Game of Thrones» S04 – Følelsen av store forventninger ligger i lufta

Sensasjon! Hvit, liten dverg på 70-tallet blir to meter høy, svart mann senere i livet... (Foto: Twentieth Century Fox Norway).
Sensasjon! Hvit, liten dverg på 70-tallet blir to meter høy, svart mann senere i livet… (Foto: Twentieth Century Fox Norway).

Flere fra «Game of Thrones»

Sophie Turner er ikke den første -skuespilleren regissør Bryan Singer har hentet til X-Men-franchisen.

Peter Dinklage hadde rollen som mutantforskeren Bolivar Trask i den forrige filmen. Det skapte for øvrig murring blant X-Men-fansen, siden Trask ble spilt av den nesten to meter høye, afroamerikanske skuespilleren Bill Duke i X-Men: The Last Stand.

I tillegg til Jean Grey får vi møte de yngre utgavene av Storm og Cyclops i X-Men: Apocalypse. Den relativt ukjente Alexandra Shipp tar over rollen som Storm etter Halle Barry, og Tye Sheridan, kjent fra blant annet Tree of Life, skal spille Cyclops.

Vi har tidligere møtt en yngre utgave av Cyclops, spilt av Tim Pocock, i X-Men Origins: Wolverine. Tidslinjen i denne filmen ble, i likhet med handlingen i X-Men: The Last Stand fra 2006, for øvrig visket ut etter at Logan forandret fortiden og dermed fremtiden i .

Tror du Sansa blir bra som Jean? Si din mening i kommentarfeltet!