La oss bare si det som det er: Cities XXL er en nærmest reinspikka kopi av 2012-spillet Cities XL.

Et nytt brukergrensesnitt, en forbedret spillmotor med støtte for flere prosessorkjerner, enkelte nye bygninger og enkelte visuelle endringer, er alt Cities XXL har å by på. Ellers er spillet helt likt forgjengeren. Utsalgsprisen på omkring 270 norske kroner er derfor uhørt (for dem som er raskt ute er det mulig å hente betydelige rabatter om du allerede eier de tidligere utgavene).

Etter den tekniske katastrofelanseringen av SimCity i 2013 har en rekke mindre spillutviklere satset. Focus Home Interactive er ikke en av dem. De siste årene har de gitt ut marginale oppgradering på sitt originale spill, hver oppgradering med et nytt navn og en ny pris. Årets utgave, Cities XXL, er igjen en oppgradering som burde vært gratis for dem som allerede har forgjengeren i spillbiblioteket.

ANMELDELSE: SimCity – skuffende | KOMMENTAR: Det EA ikke vil snakke om

Spillets positive sider overskygges av grådighet

Har du aldri testet serien før, og beveger deg inn i Cities-spillene for første gang, er det verdt å bruke noen timer på å bygge opp din drømmeby. Spesielt om byggespill er innen for ditt interessefelt allerede.

(anmeldelsen fortsetter under traileren)

Enorme kart gir rom for å bygge store byer, en etterlengtet mulighet i SimCity som fungerer svært godt i Cities XXL. En oppgradert spillmotor går ikke lenger i stå når du har skapt din metropol, og de mange ulike landemerkene gjør spillet til en lekeplass for dem som ikke bare er ute etter en utfordring, men også vil bruke Cities XXL som en sandkasse.

Helt i bunn befinner det seg med andre ord et godt fundament for et solid bybyggespill. Dessverre overskygges de positive aspektene av at spillet, slik det er i Cities XXL, ikke er noe mer enn en kopi av forgjengeren. Oppgraderingene bøter på de problemene som gjorde Cities XL fra 2012 til et dårlig simuleringsspill og burde vært inkludert uten ekstra kostnad.

Å gi ut et flere år gammelt spill, med nytt navn og ny prislapp, gjør at spillutvikleren bør stille seg i skammekroken.

Om SPILLET

Cities XXL
  • Cities XXL
  • Slippdato: 05.02.2015
  • Plattformer: PC
  • Sjanger: Simulator