Klikk her for å se reportasjen fra Dagsrevyen 12. februar 2015.

London (NRK): Film og TV-verdenen er full av mislykkede oppfølgere til publikumssuksesser, og det er utvilsomt en risikosport å fronte dem. Det visste Bob Odenkirk godt da han takket ja til å la sin sleske advokatkarakter gå fra birolle i Breaking Bad til hovedrolle i Better Call Saul.

– Jeg trodde folk ville tilnærme seg det med aggresjon og skepsis, at de ville si at vi dro veksel på deres begeistring over Breaking Bad men folk har i stedet sagt «kult», «kan ikke vente», «håper det funker», og så langt ser de ut til å like det, sier en fornøyd Bob Odenkirk til NRK.

ANMELDELSE: Better Call Saul – munnrapp, velbygd og vellykket spin-off

Får det samme spørsmålet om og om igjen

Etter at de to første episodene har gått på lufta, møter Bob Odenkirk internasjonal presse i London. En dag spekket av fem minutters intervjuer med en nærmest endeløs rekke av tv-kanaler, radiostasjoner, aviser og magasiner. Et godt stykke ut i denne dagen møter NRK Odenkirk, og vil vite hva han har blitt spurt mest om. Det er lett å svare på.

– Alle vil vite om vi var skremt av tanken på å gjøre en oppfølger, og om vi var redd for å fornærme folk som elsket Breaking Bad. Og det var vi. Og vi elsket Breaking Bad, forteller Odenkirk.

Better Call Saul handler om årene før han blir til advokaten Saul Goodman, mens han ennå bare er en passe mislykket advokat som heter Jimmy McGill. Det betyr også at ingen av de store stjernene fra «Breaking Bad» er med. Ansvaret hviler på Bob Odenkirk, men så langt har seertallene vært en opptur for ham.

«Better Call Saul» er en ny «spin off»-serie fra «Breaking Bad». (Foto: Netflix)
«Better Call Saul» er en ny «spin off»-serie fra «Breaking Bad». (Foto: Netflix)

– Vi fikk et stort publikum, noe jeg ikke forventet. Jeg antar jeg skulle ha gjort det … men jeg gjorde ikke det, sier Odenkirk.

– Jeg trodde det bare ville starte som en vanlig TV-serie, med et lite kjernepublikum, for forhåpentligvis kunne bygge seg opp over tid. Men folk har vært villige til å se serien, og å gi det en sjanse. Det har overrasket meg, fortsetter skuespilleren og virker oppriktig overrasket.

Brukte Hollywood-agenter som inspirasjon

Mens karakteren i Breaking Bad kunne alle slu triks og snarveier både i og utenfor loven, er den seks år yngre utgaven av samme mann langt mer fomlende og usikker. Så hvem baserer han karakteren på?

– Agenter i Hollywood! Det har vært mitt samspill med folk som er….(pause)..iallfall litt vant til med å se gjennom fingrene på ting, og å ha dobbeltmoral, sier Odenkirk før han ser rett inn i kameraet og legger til:

– Jeg elsker agentene mine, men den verden de lever i, er en hvor det tas litt lettere på løfter, avslutter Bob Odenkirke, alias Saul Goodman alias Jimmy McGill.