London (NRK): Serieskaperne av Bloodline ga skuespillerne minimalt med informasjon om hva som skulle skje med rollefigurene deres under innspillingen. Bare de som spurte direkte, fikk vite det.

– Norge? Å ja, vi elsker norske jenter, gliser australske Ben Mendelsohn når NRK møter ham og skuespillerkollega Kyle Chandler i London. De to spiller brødrene Danny og John Rayburn i serien Bloodline som har verdenspremiere på Netflix denne helgen.

ANMELDELSE: Bloodline – Ubehagelig bra om familiehemmeligheter

Fikk bare handlingen i små drypp

Serien, som handler om en søskenflokk på fire i Florida Keys, gir i hver episode små bruddstykker av familiehistoriens fortid, sammen med nåtid, til seeren. Slik var det også for skuespillerne, forteller Kyle Chandler som spiller den ansvarsfulle politimannen i familien.

— Jeg ante ingenting om hvor den første sesongen skulle ende, jeg visste heller ingenting om hvor langt karakteren min ville nærme seg det sluttpunktet som de (serieskaperne) hadde diskutert.

Brødrene Danny Rayburn (Ben Mendelsohn) og John Rayburn (Kyle Chandler) på familiens hjemsted. (Foto: Netflix)
Brødrene Danny Rayburn (Ben Mendelsohn) og John Rayburn (Kyle Chandler) på familiens hjemsted. (Foto: Netflix)

Mendelsohn, som spiller familiens sorte får, eldstebroren Danny, forteller at de først fikk vite handlingen når de fikk manus.

– Vi visste sånn omtrent hva som komme til å skje opp til innspilling, hadde kanskje en liten idé om noe mer. Så fikk vi manus, løpe hjem og sjekke i full fart hva som skulle skje. Jentene i sminken fikk manus tidlig, fordi de skulle ordne alt klart, og vi bare sa «ikke fortell!»

– Du kunne spørre konkret om hva som skulle skje, og hvis du spurte direkte fikk du informasjonen. Jeg valgte å ikke gjøre det, legger Chandler til.

Brødre laget serie om brødre

Det er brødreparet Todd og Glenn Kessler, sammen med Daniel Zelman, som har laget serien. De var ferdige med fem sesonger av serien Damages, og ville nå lage en serie om noe alle kjente til – storfamilien. Alle kom fra søskenflokker på fire, forteller Todd A. Kessler til NRK.

– Det er noe universelt med familien. Enten du er enebarn, eller kommer fra en familie med åtte eller ti søsken, så har alle en familie. Vårt ønske var å skape disse figurene, og utvikle dem så mye vi kunne, for deretter å kunne fortelle historier hvor folk ikke kun er gode eller kun onde – det er en stor gråsone, sier Todd A. Kessler.

Ifølge ham handler serien mye om å utforske utfordringene som ligger i de forskjellige familiemedlemmenes oppfatninger av både seg selv, og de andre.

– Hva slags roller spiller vi i familien, og hvordan blir de rollen gitt. Er du den ansvarlige, er du den som er klovnen? Hvordan deles de rollen ut, og lever du i dem? Blir du mer en sånn person fordi du har fått den merkelappen, eller er du det uavhengig av hvordan folk ser deg? spør Kessler.

Samtlige tre omtaler de 13 episodene som nå slippes konsekvent som «første sesong», men det er ennå ikke kommet noen offisiell bekreftelse fra Netflix at det blir flere sesonger.