Cover for «Ready Player One». (Foto: Random House)
Cover for «Ready Player One». (Foto: Random House)

Science fiction-romanen Ready Player One fra 2012 er på nå full fart mot kinolerretet. Warner Bros. kjøpte opp rettighetene til den populære boken samme år som den kom ut og har siden da jobbet med å tilegne seg rettigheter til fortellingens omfattende bruk av 80-tallets populær kultur.

Nå melder The Hollywood Reporter at Steven Spielberg inntar regissørstolen på den kommende storfilmen.

Boken forteller om en virtuell verden hvor en tenåring konkurrerer i en klappjakt mot hensynsløse fiender etter at spillets skaper dør og etterlater sin formue til vinneren. Forfatteren Ernie Cline har ikke vært involvert i arbeidet med manuset. Det har Zakk Penn, som har skrevet flere superheltfilmer og jobbet på The Avengers med Joss Whedon.

Tilbake til Warner Bros.

Dette markerer også Spielbergs retur til selskapet som stod bak mange av suksessene til hans Amblin Entertainment på 80- og 90-tallet.

– Vi hadde en serie historiske samarbeid på 80- og 90-tallet, skrev Warner Bros.-sjef Greg Silverman i en pressemelding om Ready Player One.

– Vi har ønsket ham tilbake i årevis og vi har hele tiden følt at han er drømmeregissøren for dette prosjektet.

Mandag morgen denne uken startet innspillingen på Steven Spielbergs kommende filmatisering av SVK, boken av Roald Dahl som forteller om drømmekjempen og jenta Sofie. Filmen er ventet på kino i 2016, noe som gir Ready Player One en sannsynlig premieredato etter dette.