Carrie Mathison (Claire Danes) forlater Midtøsten til fordel for Berlin og Tyskland i den kommende sesongen av suksessserien Homeland, det melder Entertainment Weekly.

Ifølge Showtime, som lager serien, vil Homeland bli den første amerikanske serien til å filme en hel sesong i Tyskland.

Spionserien Homeland har hatt et sterkt fokus på trusselen fra terror tilknyttet Islam, men nå kan det se ut til at serien dreier noe vekk fra det fokuset.

Det vil i så fall være i tråd med hva Showtime-sjefen David Nevins uttalte i januar i år. Da han fortalte at de vurderte å unngå en historie om muslimske ekstremister i den kommende sesongen.

– Vi skal ikke nødvendigvis fortsette å fokuserer på USAs relasjoner i den muslimske verden. Dette er en serie som handler om USAs utenrikspolitikk og USAs etterretning i det 21. århundre – i en vanskelig periode. Så vi utforsker noen forskjellige muligheter, og vil kanskje endre litt på saker og ting.

Carrie Mathison (Claire Danes) i sesong 4 av «Homeland». (Foto: Showtime, TV2).
Carrie Mathison (Claire Danes) i sesong 4 av «Homeland». (Foto: Showtime, TV2).

Midtøsten forsvinner ikke helt

Homeland fikk en del kritikk i etterkant av forrige sesong, blant annet på grunn av hvordan serien framstilte Pakistan.

Men selv om fokuset på Midtøsten (her i en utvidet forstand, som også favner Pakistan og hovedstaden Islamabad) blir mindre ved å flytte serien til Europa, vil ikke regionen forvinne fra Carries verden.

— Se på hva som skjer i Midtøsten, se på hva som skjer i Syria og Irak, se på hva som skjer i Ukraina. Vi kommer til å være i Europa og fortelle disse historiene. Det kommer til å være en del av den verdenen hun lever i, fortalte serieskaper Alex Gansa til The Hollywood Reporter i mars.

LES OGSÅ: Homeland har mistet halvparten av seerne

*SPOILERVARSEL*

Ifølge den korte meldingen fra Showtime skal sesong fem starte to år etter slutten på sesong fire. Carrie Mathison jobber for et privat sikkerhetsfirma i Berlin, og har lagt både Midtøsten og CIA bak seg.

Homeland sesong 5 blir på 12 episoder og har premiere til høsten.