Tiden da TV-skjermen var for B-skuespillere er forlengst forbi, noe som ble stadfestet for alvor da Matthew McConauhey og Woody Harrelson spilte i HBOs True Detective-anmeldelse. Serien var en stor suksess, de to skuespillerne ble begge Emmy-nominerte for sine roller, og nå fortsetter den amerikanske seriemesteren å hanke inn høyt profilerte skuespillere til kanalen.

Deadline melder at HBO har plukket opp Nicole Kidman og Reese Witherspoons serie Big Little Lies, og har med det sikret kanalen to Oscar-vinnere.

Big Little Lies ble nummer én på New York Times sin bestselgerliste da den kom i 2014. (Foto: G. P. Putnam's Sons).
Big Little Lies ble nummer én på New York Times sin bestselgerliste da den kom i 2014. (Foto: G. P. Putnam’s Sons).

TV-serien er basert på Liane Moriartys roman med samme navn, en mørk komedie som handler om hva som skjer når de tilsynelatende perfekte livene til tre kvinner rakner, og etterlater dem med morderiske tanker.

Filmanmeldelse: «Hot Pursuit» – Farlig lav latterprosent

HBO vant budkrigen

Nicole Kidman og Reese Witherspoon skaffet seg rettighetene til Moriartys roman via sine produksjonsselskaper Blossom Films og Pacific Standard i fjor, og var i utgangspunktet tenkt for det store lerretet.

Isteden landet produksjonsselskapene på at en miniserie à la True Detective-oppskriften var det beste, og serien har siden vært gjenstand for en budkrig mellom blant andre Netflix og HBO.

10 ganger Emmy-vinner David E. Kelley (Boston Legal, Ally McBeal) skal skrive manuset, og forfatter Liane Moriarty er med på produsentsiden.

Tror du Kidman og Witherspoon blir en bra duo på TV? Si din mening i kommentarfeltet!