*SPOILERADVARSEL**SPOILERADVARSEL**SPOILERADVARSEL**SPOILERADVARSEL*

Hvis du ikke vil vite noe om hva som skjer i avslutningen av Game of Thrones sesong 5 så er det bare å forlate denne artikkelen nå.


Game of Thrones-fansen er vant med sorg. Serien har jevnt og trutt tatt livet av figurer som fansen har trykket til sitt bryst. Fra Ned Starks brutale møte med sverdet, til Rob og Catelyn Starks død i det røde bryllupet til Edmure Tully. Og dagens sesongavslutning sparte ikke på blodet.

Minner igjen om *spoileradvarselen, herfra og ut kommer det avsløringer!

Episodens første viktige tilsynelatende dødsfall var kanskje ikke så sørgelig for TV-titterne. Stannis Baratheon kvestet nok bort mye av sin fanskare da han satte fyr på sin egen datter i sesongens nest siste episode. Det så ut til at han fikk smake valyrisk stål for sine ugjerninger mot egen familie da Brienne of Tarth endelig fikk litt alenetid med det nedkjempede kongsemnet.

Nei, det var en annen hærfører som sørget for tårer og sinne hos fansen.

Kit Haringtons rollefigur Jon Snow i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Kit Haringtons rollefigur Jon Snow i Game of Thrones. (Foto: HBO).

– Why, Why, Why?

Jon Snow har gjort flere upopulære valg som sjef for «The Night Watch» den siste tiden, og i episodens siste scene fikk han flere knivstikk i magen av sine brødre. Sesongen avslutter med en blødende Jon i snøen – tilsynelatende døende.

Og en potensielt død Jon Snow, ble for meget for mange av seriens trofaste tilhengere som ventilerte sin frustrasjon på Twitter:

Den unge kommandanten har blitt en fanfavoritt, og det var mange som så Jon Snow både som en hærfører i kampen mot «white walkers», og en som kunne bøte på all uretten som har rammet Stark-familien. Men nå kan det være at nordlige Westeros må se seg om etter en ny leder i kampen mot ondskapen.

Selv om det finnes fans som fremdeles håper:

Også forfatter Stephen King er skuffa

Den til vanlige ganske blodelskende forfatteren Stephen King (The Shining, Carrie) var heller ikke fornøyd med sesongavslutningen.

Så da kan vi vel trygt anta at grøsserforfatteren ikke har lest bøkene …

Selv synes vi sesongavslutningen var ganske så bra vi da! Hva synes du?