7 Days in Hell er en vitsebonanza tuftet på en voksen kjærlighet til mockumentaryens kjerneverdier og et lekent forhold til rivaliseringskomediens svarte humor.

Med en kledelig timet premiere (vi er jo midt i Wimbledon-sesongen), smasher denne lett satiriske tennisparodien til mot alt fra sportens overklassesyndrom, en viss hårfager underbukseselgende tennislegende, upraktisk britisk høflighet, svensk fengselsvesen og hele sportsdokumentarsjangeren.

Og hovedrolleinnehaverne Kit Harington og Andy Samberg er i *kremt* storslag.

ANMELDELSE: Game of Thrones sesong 5 – nå blir ventetiden til neste år nesten uutholdelig

Charles Poole (Kit Harington) er på toppen av tennisrangeringen, og storfavoritt til å vinne Wimbledon-pokalen. (Foto: HBO Nordic)
Charles Poole (Kit Harington) er på toppen av tennisrangeringen, og storfavoritt til å vinne Wimbledon-pokalen. (Foto: HBO Nordic)

Sex, død og tennis

Filmen forteller historien om verdens mest legendariske tenniskamp. Det syv dager lange slaget mellom racketrebellen Aaron Williams (Andy Samberg) og gentelmannen Charles Poole (Kit Harington) under Wimbledon-turneringen i 2001.

Foruten å ta oss gjennom denne innholdsrike bruduljen, som inneholder både vold, sex og obskøniteter, blir vi også kjent med bakgrunnen til de to spillerne.

Aaron Williams (den adopterte bror av Williams-søstrene!) er mannen som hadde tennisverden for sine føtter. Han hadde den hardeste serven, den villeste gitarfeiringen og hang ut med stjerner som Rod Stewart og David Copperfield – helt til et fatalt uhell sendte han inn i narkotikarus, undertøysproduksjon og fengsel.

Og Charles Poole er det temmelig uintelligente supertalentet som med en strebersk overklasseoverlegnhet har gjort alt riktig og kjempet seg til toppen av tennisrangeringen. Drevet av sin iver etter å imponere en fryktinngytende mor og den noe ubarmhjertige dronningen av England.

But you have to remember, this was before cocaine was illegal. David Copperfield

Aaron Williams ( Andy Samberg) blir sponset av en dongeriprodusent, dermed blir det lite elastisk på Wimbledon-banen. (Foto: HBO Nordic)
Aaron Williams (Andy Samberg) blir sponset av en dongeriprodusent, dermed blir det lite elastisk på Wimbledon-banen. (Foto: HBO Nordic)

Kreativ latterkule

Til tross for en ganske tradisjonell «gjør narr av»-historie er det en lekenhet i både form og innhold som gjør dette til en frisk opplevelse.

Vitsene avløser hverandre på løpende bånd og holder god kvalitet, ispedd noen aldeles nydelige høydepunkt.

Animasjonssekvenser, arkivklipp, virkelige personer og en effektiv fortellerstil gjør 7 Days in Hell til en variert bukett av gode ideer som samlet gir en gjennomført og original vri på lettbent mockumentary-humor.

Det gjør seg at de har skrevet Aaron Williams til å være Williams-søstrenes adopterte bror («It was a reverdsed The Blind Side»), og det blir enda bedre av Serena Williams er en av fortellerstemmene som tar oss med gjennom brorens oppvekst.

Og så det er akkurat passe absurd å legge inn arkivklipp med Dolph Lundgren under en animert og penisrik fengselsorgiesekvens.

Den største positive overraskelsen, når det gjelder finurlige sidespor, er likevel en rimelig snedig historie om utviklingen av karikaturtegninger i det svenske rettsvesen …

You know nothing Charles Poole

Kit Haringtons runde tenksomme øyne har gjort ham til en favoritt i Game of Thrones, og de gjør han særdeles severdig i 7 Days of Hell. Denne gangen forsøker han å tyde omgivelsene som best han kan på sin påtvungede klassereise oppover i tennisverden. Samtidig som øynene hans bekymrer seg hvileløst under en konstant trussel om vold fra den britiske matriark.

Harington overspiller dum, veltrent og sårbar i en herlig miks, og serverer oss tennisversjonen av Zoolander.

Andy Samberg er som fisken i vannet når det gjelder takt og grov tone i denne filmen. Etter å ha sett han holde seg ganske bra i skinnet som en noe mer tradisjonell komediepolitimann i Brooklyn Nine-Nine, er det litt søtt å se Sambergs tilbake i underbuksehumorland – du ser hvor glad han er i uhemmede groviser!

Med skuespillere som koser seg, et rikelig antall svenskevitser og raust med «over the top»-tennisøyeblikk er 7 Days in Hell en sommerglede det er verdt å unne seg.

7 Days in Hell har premiere på HBO Nordic 9. juli

Om FILMEN

7 Days in Hell