Stopp pressen!

I et Variety-intervju med Ahmed Best – mannen som fikk det «ærefulle» oppdrag å spille det langøra amfibie-alibiet Jar Jar Binks i «Star Wars: Episode 1» – kommer det frem ny informasjon om castingen.

LES OGSÅ: Fant 20 ukjente Michael Jackson-låter

Og det er ikke hvilken som helst informasjon, neida. I den aktuelle artikkelen røpes det følgelig at den ubestridte Kongen av Pop på tidspunktet uttrykte sterk interesse om å spille den nå forhatte «Star Wars»-karakteren Jar Jar Binks.

Jar Jar Binks var «Star Wars»-seriens forsøk på såkalt «comic relief», som alltid er fint. Vår mann Jar Jar endte dessverre heller opp med å punktere de viktige scenene ytterligere – hovedsakelig takket være sine høylytte ablegøyer og tøysete, «Teletubbies»-aktige liksomspråk.

Meesa-me Jar Jar Binks!Jar Jar Binks

Ville dra en «Thriller»

I det samme intervjuet kan Best røpe at Michael Jackson også hadde sine egne tanker om hvordan rollen skulle se ut. Han minnes en samtale med George Lucas, da det fortsatt ikke var avklart hvem som fikk rollen:

– Michael ville gjøre rollen med rekvisitter og sminke, som han gjorde i Thriller, sa Lucas, som heller ville bruke en dataanimert versjon av Jar Jar.

Jar Jar-skuespiller Ahmed Best tror likevel det er flere grunner til at rollen ikke gikk til Kongen av Pop:

– Jeg gjetter på at Michael Jacksons rolle i filmen ville ha blitt større enn filmen. Det er klart Lucas ikke ville at det skulle skje, sier han.

Kritikken av den beryktede Jar Jar-rollen har Best for lengst forsont seg med.

– Dette er filmbransjen, hvis en karakter ikke funker for publikum, så funker den ikke for oss. Jeg kan ikke ta det personlig.

Det ble ikke noe Jar Jar Binks-rolle på kongen av pop. (Foto: Stanislav Peska, NTB Scanpix)
Kongen av pop. (Foto: Stanislav Peska, NTB Scanpix)

Hater du Jar Jar Binks, eller fikk han ufortjent mye tyn? Si din mening i kommentarfeltet!