Det er et stjernelag av skuespillere som står på rollelisten for TV2s nye humorserie Hæsjtægg.

Jakob Oftebro, Morten Ramm, Laila Goody, Mariann Hole, Iben Akerlie og Mattis Herman Nyquist er alle aktuelle i serien, som harselerer med bloggere og deres perfekte bloggliv.

Det er morsomt. I en hverdag der mange av oss er inne på minst én blogg i uka er det lett å kjenne igjen de forskjellige stereotypiene, men humoren blir fort gammel, og jeg ble fort lei av de seks fiktive bloggerne serien følger.

Fotballfrue-parodi?

Hæsjtægg er en såkalt «mockumentary», en tulledokumentar som følger de seks bloggernes jakt etter flere lesere og likes.

Jakob Oftebro spiller Bård, en tidligere grafisk designer som har flytta på skauen for å leve et liv som en «naturlig mann» – noe han selvfølgelig blogger om. Laila Goody er den smånevrotiske matbloggeren Mia, Morten Ramms rollefigur driver med motivasjon og inspirasjon, Iben Akerlie spiller den spinnville videobloggeren, Mattis Herman Nyquist er pappabloggeren, mens Mariann Hole spiller Fotballfrue… I hvert fall nesten.

TV2 har opprettet de faktiske bloggene serien handler om, med innlegg fulle av orddelingsfeil og det hele – et artig grep, som jeg er usikker på om vil gi så mye uttelling.

Jakob Oftebro vil være «naturlig mann» i Hæsjtægg. (Foto: TV2).
Jakob Oftebro vil være «naturlig mann» i Hæsjtægg. (Foto: TV2).

Bedre som sketsj enn som serie

Som satire fungerer Hæsjtægg helt greit. Det er lett å finne rollefigurenes inspirasjonskilder fra den virkelige verden, og det er ingen tvil om at serien retter et par velfortjente spark til en bransje, ja la oss kalle det en bransje, som er ekstremt opptatt av å holde den velpolerte bloggfasaden oppe.

Formatet er imidlertid litt for stort for innholdet. Selv om bloggerne møter på nye utfordringer i hver episode, som selvfølgelig er laga for at du skal trekke frem puta i skam, så er nå en matblogger en matblogger, også etter fire episoder.

Det er grenser for hvor mye humor du klarer å tvinge ut av temaet. Jeg følte at serien gjentok seg selv, og hadde gjort seg bedre som en rekke sketsjer i et humorprogram.

Gode skuespillere

Morten Ramm vil gjøre deg mer motivert i Hæsjtægg.   (Foto: Trond Mjos/ TV2).
Morten Ramm vil gjøre deg mer motivert i Hæsjtægg. (Foto: Trond Mjos/ TV2).

Stjernelaget av skuespillere gjør det på sin side godt. Jakob Oftebro og Mariann Hole er spesielt underholdende, Iben Akerlie er fantastisk som 17 år gammel videoblogger med et ekstremt eksponeringsbehov, mens Morten Ramm fikk meg til å ville krype ned i et hull og dø. Det er forøvrig en bra ting når det er pute-TV som er tema.

Likevel er fire episoder av Hæsjtægg mer enn nok for meg. Personlig synes jeg det er like morsomt å lese noe av det rælet som rører seg i Internetts virkelige bloggjungel. For der finnes det mye god humor!

«Hæsjtægg» har premiere på TV 2 tirsdag 15. september klokken 22.15.

Om SERIEN

Hæsjtægg
  • Hæsjtægg
  • Slippdato: 15.09.2015
  • Sesong: 1
  • Regi: Eigil Langmark, Marie Kleivdal Kristiansen
  • Utgiver: TV2
  • Serieskaper: Jon Iver Helgaker, Tina Rygh, Jonas Torgersen
  • Sjanger: Komedie