Oppdatert: «Mr. Robot» er nå tilgjengelig hos NRK. Denne anmeldelsen er fra i fjor da serien gikk på SVT og i amerikansk iTunes.


Mr. Robot har vært den store seriesnakkisen i USA denne sommeren. Natt til torsdag kom finalen av den første sesongen som undertegnede har sett i amerikansk iTunes. Serien, som er skrevet og regissert av nykommeren Sam Esmail, er en velskrevet thriller som vil få deg til å sitte på kanten av stolen fra start til slutt.

Rami Malek, som jeg dessverre husker best fra den grusomme situasjonskomedien The War at Home, er strålende i rollen som seriens svært forstyrrede hovedperson, og gjør Mr. Robot til en av årets beste serier.

Hacker for å redde verden

Elliot (Rami Malek) er en dataprogrammerer som jobber for et IT-sikkerhetsfirma. Han er også en genial hacker med en intens trang til å snoke i andres liv, og bruker mye av fritiden sin på å hacke for gode formål, som for eksempel å ta knekken på en internasjonal pedoring.

En dag blir Elliot kontaktet av anarkisten «Mr. Robot», godt spilt av Christian Slater, lederen for en gruppe hackeraktivister som kaller seg fsociety. De vil ha Elliots hjelp til å ødelegge det mulitnasjonale konglomeratet E Corp, som kontrollerer 70 prosent av den globale kredittbransjen – ved å slette gjelda til folk vil verden bli et bedre sted.

At selskapet Elliot kaller for Evil Corp fortjener å gå på dunken er det ingen tvil om. Det er bare ett problem – E Corp er den største kunden til Allsafe, firmaet Elliot jobber for. Nå må han finne ut hvor langt han er villig til å gå for å sloss for det han tror på.

Velskrevet og velspilt

Sosial angst, depresjon og et realt narkotikaproblem – Elliots liv er intet glansbilde. Han lever i en mørk boble han ikke klarer, og kanskje ikke vil, ta hull på.

Den plagede og sosialt keitete, men superintelligente helten har vært godt representert i TV-serier de siste åra , og noen vil nok mene figuren har utspilt sin rolle. Elliot er imidlertid så godt skrevet av Sam Esmail, og blir så godt spilt av Malek, at jeg blir fullstendig fascinert av rollefiguren.

I første episode forteller Elliot at E Corp er så ondt at han faktisk hører «Evil Corp» når folk snakker om selskapet. Og fra det øyeblikket hører og ser også vi Evil Corp hver gang navnet dukker opp.

Serien viser oss nemlig verden sett gjennom Elliots øyne, og det blir fort klart for oss at alt ikke er helt som det skal være bak pannebrasken hans.

Christian SLater er god i rollen som seriens tittelfigur, anarkisten Mr. Robot. (Foto: NBCUniversal Television Distribution).
Christian SLater er god i rollen som seriens tittelfigur, anarkisten Mr. Robot. (Foto: NBCUniversal Television Distribution).
Tvisten overrasker ikke

For å takle ensomheten har Elliot skapt et fantasifoster han kan snakke med i hodet sitt. Fantasifosteret er seeren, og Elliots indre dialog henvender seg konstant direkte til deg.

Rollefigurer som bryter ned den fjerde veggen kan være krise hvis det gjøres feil (Carrie i de første episodene av Sex og Singelliv) eller et strålende virkemiddel om det gjøres rett (Frank Underwood i House of Cards), og i Mr. Robot fungerer det optimalt.

Elliot sliter i stadig større grad med å skille mellom hva som er virkelighet og hva som er et resultat av hans angst og paranoia. Rami Maleks monotone stemme som funderer over disse tingene gjør hele serien. «Hva tror du?» kan han spørre.

Jeg liker at han henvender seg til meg, men her kommer også spørsmålet som er problemet med Mr. Robot.

For jeg tror ikke, jeg er helt sikker.

Det er ikke selve hackeropdraget som er det mest interessante med Mr. Robot, det er Elliots psyke. Men serieskaper Sam Esmail har helt tydelig hentet inspirasjon fra en kjent film jeg ikke nevner navnet på, og fordi han benytter seg av grep brukt i denne filmen forsto jeg ganske raskt hvor vi var på vei.

Derfor kom ikke «den store tvisten» som noen overraskelse i det hele tatt, noe Esmail unskylder ved å la Elliot komme med et «you knew all along, didn’t you?», når det hele avsløres.

Elliot er superparanoid, og liker å gjemme seg i hettegenseren sin. (Foto: NBCUniversal Television Distribution).
Elliot er superparanoid, og liker å gjemme seg i hettegenseren sin. (Foto: NBCUniversal Television Distribution).
En serie du ikke vil gå glipp av

Så hvorfor synes jeg likevel at Mr. Robot er noe av det beste på seriefronten så langt i år? Et strålende skuespillerensamble og et drivende godt manus hjelper selvsagt, men grunnen til at serien fungerer selv om det endelige svaret er åpenbart, er fordi det er veien til målet som er interessant.

Spenningen ligger ikke i den store tvisten, men i hva som vil skje når tiøringen endelig detter ned for Elliot også.

Jeg har hørt man ikke skal etterligne andre om du ikke kan gjøre det bedre, og Mr. Robot er ikke bedre enn filmen den henter inspirasjon fra. Likevel er dette, som er Sam Esmails store gjennombrudd, en strålende serie som engasjerer fra start til slutt – en serie du ikke vil gå glipp av.

I den siste scenen i sesongens nest siste episode, hyller forøvrig serieskaperen sin inspirasjonskilde i lydsporet. Jeg er ikke alltid fan av slike åpenbare metareferenser, men her passer det perfekt.

Har du ikke lyst til å lage deg en amerikansk iTunes-konto? Frykt ikke! 1. mars kommer «Mr. Robot» til NRK. Du kan se serien på NRK3 tirsdager klokka 21:25 på NRK3. Første episode er allerede tilgjengelig i Nett-TV.

Hva synes du om «Mr. Robot»? Si din mening i kommentarfeltet, men venligst merk spoilere tydelig.

Om SERIEN

Mr. Robot
 • Mr. Robot
 • Slippdato: 27.05.2015
 • Sesong: 1
 • Utgiver: USA Network
 • Serieskaper: Sam Esmail
 • Sjanger: Drama, Thriller

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Solveig Bang Wiik

  Dette er det eneste showet som er verdt å se på for tiden. Dessuten er det ikke stappet med såpeoperavirkemidler lik de fleste andre show er.

  Jeg lurer: hvorfor bruker du begrepet anarkist om mr robot? Er det fordi du har en oppfatning av at anarki er synonymt med kaos, og anarkister bare vil ødelegge?

  • Hei Solveig!

   Grunnen til at jeg velger å ham anarkist, er fordi han i starten av serien sier at han ønsker å styrte den ene prosenten av befolkningen som styrer verden. Mr. Robot, slik jeg forstår det, ønsker en verden med mindre maktstrukturer, uten hierarki. Altså ikke kaos for kaosets skyld.

   • Solveig Bang Wiik

    Vel, mr robot sin agenda er å fri menneskene fra gjeld. En er nødt til anse gjeld som det moderne slaveri, dette minuset i banken som gjør at menneskene handler mot sin egentlige vilje, at de er lydige i frykt for å tape hva enn de har ervervet med lånte midler.

    Jeg ville ikke ha brukt begrepet anarkist, siden det er stigmatisert og helt ødelagt. Allikevel må en regne anarkismen som en ganske vakker ideologi, som dessverre krever alt for mye av menneskene, da disse er nødt til å være initiativrike og autonome deltakere av samfunnet.

    Heller ville jeg kalt mr robot en frigjører eller en revolusjonær. Den moderne revolusjonen er ikke konkret med vold osv. Den er abstrakt og vil sprenge innarbeidet symbolsk makt i filler. Og det er dette som er mr robot’s agenda.

    • Thomas Larsen

     Litt sen til festen Solveig, men siden jeg ser at Marte allerede har begrunnet hvorfor hun kaller Mr. Robot en anarkist, så vil jeg bare slenge på at IMDb beskrivelsen av serien er følgende:

     «Follows a young computer programmer (Malek) who suffers from social anxiety disorder and forms connections through hacking. He’s recruited by a mysterious anarchist, who calls himself Mr. Robot.»

 • Klagesang

  Anbefales på det sterkeste ja :). Elsket serien

 • Neo

  «Har du ikke lyst til å lage deg en amerikansk iTunes-konto? Frykt ikke! «Mr. Robot kommer på SVT 18. september.»

  Og da er det like greit å laste ned igjen. Denne bransjen har utømmelig med skudd for å skyte seg selv i foten.

  • Nei, men nå har du jo to lovlige måter å gjøre det på da, Neo. Det er alltid best å betale for innholdet, og denne serien fortjener virkelig støtten. 😉

   • Vidar Olsen

    Har lyst å se den, lovlig. Må jeg ha amerikansk iTunes eller fins det andre måter?

    • Hei Vidar! Uten amerikansk iTunes må du nok vente til den begynner på SVT om to uker.

     • WTFJesus

      Har ikke amerikansk kredittkort, heller ikke SVT…

      • Du trenger ikke amerikansk kredittkort. Du kan kjøpe itunes-gavekort på nett. 😉

       • Neo

        Hehe…jo mer vi skriver om dette jo mer knotete høres det ut 😛 Hadde jo faktisk vært nostalgisk å satt på SVT igjen…det har jeg ikke gjort siden jeg var liten. Minuset er vel svensk tekst og reklame.

        Men jeg har veeeeeldig lyst til å se serien 🙂

        • trieste

         Reklame på SVT? Nei.

        • Anders

         Da bruker du google og en torrent-klient. Da har du hele serien innen 30 minutter.
         Edit: Også kjøper du jo selvfølgelig serien når den en gang i neste årtusen kommer på bluray på din nærmeste elektrovarehus.

       • WTFJesus

        Ja, vet om den, men sist jeg prøvde fikk jeg ikke opprettet amerikansk konto da jeg var i Norge. Kanskje ting har endret seg, dette er noen år siden. Skal se på det igjen.

        • Det ligger masse guider om hvordan du gjør det på nett. 🙂

     • Vidar Olsen

      Har ennå noe Mad Men igjen, så jeg klarer å holde meg i to uker:)

    • Christer Buschmann

     VUDU har denne serien og alle andre Amerikanske serier…
     VUDU er forøvrig MYE bedre enn iTunes…
     Og med en ROKU 3 boks er det helt perfekt!

   • mhmmk

    Drøyt å betale 30 dollar for en sesong av en serie på itunes…

   • Neo

    Ja, jeg er for å støtte opp jeg. Har abonnementer både her og der, men iTunes er og blir en uting for min del. Min våte drøm om en felles betalingstjeneste hvor ALT ligger fortsetter 🙂

    • Enig i at det hadde vært en fantastisk tjeneste!

    • Stein Hansen

     Helt enig. Jeg er glad for at piratvirksomheten tar seg opp, for det vil tvinge de offisielle aktørene til å tilpasse seg.
     De driver som om filmbransjen har stått stille siden 1960 og opplever nå konsekvensene.

     • Alf P. Steinbach

      Det gikk greit å finne 10 episoder av første sesong, samt tilhørende teksting. Jeg tenker ikke å prøve å finne noen måte å betale på før jeg eventuelt har sett en episode eller to og funnet det se-verdig. Det er det samme som å kjøpe musikk, man kjøper ikke uhørt musikk (stort sett). Men det er jo ikke alt som lar seg finne på nett like enkelt. Jeg har for eksempel ennå ikke funnet et brukbart eksemplar av den storslåtte filmen Theeb, der det snakkes arabisk. De to versjonene jeg har funnet er med henholdsvis polsk dubbing og bulgarsk (?) teksting. Og ingen engelsk teksting. Er dog helt usikker på hvor i huleste man KJØPER en slik film?

   • Jeg laster som regel ned, og om jeg liker serien og synes den burde fortsette, betaler jeg for den.

  • trieste

   Takk for tipset.

 • LarZen

  Håpe at den dukker opp på enten Netflix,Viaplay eller HBO Nordic etter hvert da…

 • Grivel

  Dersom unge frk. Hedenstad ønsker å se mer til slesksympatiske Rami Malek, kan jeg anbefale oppfølgeren til «Band of Brothers»; «The Pacific».

  • Hei gamle Grivel! (Regner med at du er gammel, siden du kaller meg både ung og frøken, som forøvrig er feil om vi skal gå etter ekteskapelig status).

   Jeg har selvfølgelig sett «The Pacific», men Malek er ikke særlig sympatisk der, spør du meg. Godt spiller han dog. Jeg nevner «The War at Home» fordi det er, som jeg skriver i anmeldelsen, der jeg «husker ham best fra».

   • kaffekanna

    Eller hva med twilight:)

   • Sympatisk eller ei, å overse rollen til Rami Malek i The Pacific er feil. Dette var en solid prestasjon fra Malek. Jaggu på tide at han fikk en god rolle igjen.

    • Helt enig i at Malek er god i The Pacific, Steffen. Ingen har sagt noe annnet.

     • Nocturne83

      Han spiller også butler i «Da Sweet Blood of Jesus» (Spike Lee) – forøvrig en av de merkeligste (kjedeligste?) vampyrfilmene jeg har sett..

    • Trond Kval Nordli

     Ingen har vel oversett dette. Snakk om grinebiter.

 • Nigel Sheldon

  De overrasket med å bruke riktig teknisk sjargong osv. Men det positive inntrykket falt rett i bøtta under første episode når det ble forklart hvorfor dem møttes på en fysisk lokasjon, istedenfor anonymt og sikkert på interwebben.

  • kjell elvis

   Forklar. Det er jo nærmest umulig å gjemme seg sikkert på interwebben nå til dags. Nummeret før brevduer og enigma maskiner blir poppis igjen.

  • Anders

   Fordi han hadde sosial angst og hadde fått beskjed av psykologen sin å fronte frykten og gå ut og møte folk…..?

 • Sigvart Haavarsen

  Mr Robot er en serie jeg kunne analysert og diskutert i timesvis så anmeldelsen virker kanskje noe kort og selv hadde jeg gitt den terningkast 6 vare fordi den er så overaskende og gikk etter min mening i en annen retning en det jeg ante dag jeg så «coffee shop» scenen i første episode. Elliot kunne vært en hacker som tok ned dårlige folk en gang i uka men heller ble det en annen ganske angst belagt og fasinerende serie. Vanskelig i å ikke fullstendig bli dratt ned i det svarte hullet som er Mr Robot og når skjønner hvor mye som er formet av perspektivet til Elliot så blir det enda mer fasinerende. Spenningen og angsten som lever i de fleste scenene gjør serien ekstremt intens. Har også sett Comet av Sam Esmail men var ikke helt i samme liga.

  • Terje Trelvik

   Veldig enig! Jeg synes Mr Robot er det flotteste jeg har sett av en serie på årevis hva gjelder design og produksjon, først og fremst. Men det er også et svært godt manus bak, dyktig regi og stødige skuespillerprestasjoner.
   Jeg elsker Shameless US også, og hadde store forventninger til Comet, både med tanke på Emmy Rossum, og det faktum at jeg er en «sucker» for litt «alternative» kjærlighetsdrama på film. Men Ble kjempeskuffet. Rotete, keitete og intetsigende film totalt blottet for emosjonelt nærvær i mine øyne, selv om den så instendig forsøker å etablere det.
   Ga Comet 4/10 selv, Mr Robot bikker oppimot en veldig sterk 9/10. Nesten ufattelig at det er samme mann bak, selv om jeg kan se det på produksjonen, når jeg tenker meg om i etterkant.

 • Daniel Nicolai Guldberg

  Likte «the war at home» kjempe masse 🙂

 • mhmmk

  http://www.couchtuner.la/ Finner serien her for de som ikke har noe i mot å se den i litt lav oppløsning. Er vel lovlig også da man bare streamer?

  • Anders

   Tja, skal man være pirkete er ikke streaming-nettsider lovlige heller, akkurat på samme måte som p2p/torrent/en ftp-server laster du ned data. Er vel sånne sider Hollywoodhorene mildt sagt ergrer seg over.

 • Tom

  Her ville jeg ha hentet frem sekseren, Marte. Jeg har aldri før sett en førstesesong av en serie som er så sikker på alt den er og ønsker å være, og som nailer tonen og alt annet fra første minutt av første episode. Er det forresten i sesongens siste scene at inspirasjonskilden hylles? Var det ikke episode 9?

  Jeg mener for øvrig ikke at det var et «problem» ved serien (som du skriver) at «den store tvisten» var enkel å skjønne (selv om man ikke har sett filmen du refererer til). Det var ganske klart at det var meningen. Som serieskaper Sam Esmail sier det til HitFix:

  «I did everything in my power to actually telegraph it. I honestly was not trying to keep it from the audience. I wanted the audience to be ahead of Elliot on this. Because in the moment that he realizes [spoiler fjernet], I didn’t want that moment to be about the audience being shocked. I wanted the moment to be about Elliot being shocked. I wanted the audience to be with Elliot, to look at Elliot.

  I wanted the scene to be about that, and not about some twist we’re trying to get over on you. I felt great that people were kind of on to us. Honestly, that was the point. We were pretty blatant about it. A lot of people were confused by that. To an extent, it disarmed them a little bit. I read people going, ‘This can’t be the twist. It’s too obvious!’ But that also worked in our favor.»

  • Jo det var episode ni! Surra litt da jeg skreiv det. Bra du catcha. 🙂

   Når det gjelder greia med tvisten, så sier jeg jo også i anmeldelsen at det er hvordan Elliot vil reagere som er interessant. Likevel synes jeg ikke det fungerer optimalt å bruke ni episoder av en serie som en hyllest til en film, for å sette det litt på spissen.

   Men dette er jo smårusk. Elsker serien, men det var der som holdt meg tilbake fra å trille sekser på terningen.

 • Erlend Johannessen

  «Den store tvisten» kommer, som du påpeker, ikke som noen stor overraskelse på oss, og heldigvis har skaperne her valgt å ikke undervurdere seerne. De skjønner at vi følger med og både kan og vil spekulere rundt dette, spesielt sett i lys av filmen-som-ikke-må-nevnes-ved-navn.
  Men det interessante er at tvisten/overraskelsen kommer for hovedpersonen selv, og det er dette de har lagt opp til hele veien. Heldigvis.

 • Henry William

  Rami Malek spilte også «Snafu» i «The pacific»

  • Battlesheep

   Jeg hoppa over resten av artikkelen når jeg leste det der, makan.

  • Turbotobben

   En uforglemmelig bra figur.

 • Utrolig bra serie. Kan anbefales hvis du skal se en serie i år

 • snillhne

  Dette er en serie som tar seeren på alvor og er ikke fordummende eller sier det opplagte, slik for eksempel The Last Ship gjør. Mr Robot er en smart serie.

 • Magnus_Isaksen

  Det eneste jeg ikke liker med serien er lyden. Er til tider umulig å høre hva skuespillerne sier fordi stemmene overkjøres totalt av støy fra det som skjer rundt.

 • Fridom

  Likskap med «Fight Club»? Slette gjeld osv.

 • Wender Figved

  Fin anmeldelse! Jeg ville gitt en klaaar sekser, det er fascinerende hvor mange som lurer – burde jeg skjønt greia? Skjønte jeg egentlig greia? Skjønte jeg men ønsket at det ikke skulle være slik? Og så
  videre. Sam Esmail sier at han er overrasket over at det ikke var mer åpenbart, han mente ikke å skjule noe. Flott og langt intervju her: http://grantland.com/hollywood-prospectus/the-andy-greenwald-podcast-mr-robot-creator-sam-esmail-on-the-shows-first-season/

 • Anders

  Så absolutt enig!
  Mr. Robot og Lucifer har jeg stor tro på 🙂

 • Michal Bergseth

  På SVT1 slipper man også aldersikon. Har sluttet helt å se på norsk tv etter at det kom. Takk til Medietilsynet som snikinnførte dette i sommer mens alle var på ferie!

  • fleinkantarell

   La merke til den først i går. Så ofte ser jeg på NRK. Totalt unødvendig og distraherende. zapp..

  • Petter

   Men at det står hva kanalen heter oppe i hjørnet det tålte du 🙂

 • Ole Skauli

  Som en litt mer avansert bruker av data er det svært forfriskende å se ekte kommando-vinduer og kommandoer, som gir mye kredibilitet til hacker-vinkelen også. Absolutt en serie verdt å få med seg.

  • Sigvart Haavarsen

   foretrekker du ikke csi: cyber crime sin grafikk da? den er så feeet. ;D

 • AwesomeAsheim

  Vent litt… Er det Josh fra Until Dawn??!

 • Assviolator

  Jeg ville ha gitt den en 4-er. Serien lånte en stor del fra Fight Club, American Psycho og ikke minst Dexter. En stor del av sesongen er filler helt til de 3 siste episodene. Jeg tror sesong 1 er solid, men den fortjener ikke mer enn 4-er.
  Fra mitt perspektiv, serien handler mer om en rusavhengig, villedet mann som tror han kan redde verden, men den siste scenen i sesong finale viser seg at han bare er en dukke for en annen mektig mann

  • Micah Geni

   I motsetning til deg kanskje, som trolig har kontroll på alt og over hodet ikke er noe villedet 😉

 • Nocturne83

  Terningkast 6!!!

  Dette er etter min mening den beste serien jeg har sett i år, punktum. Den kommer opp på topp 5 listen min sammen med «Breaking Bad», «House og Cards» og «Game of Thrones». Det er som artikkelforfatter skriver, en forfriskende serie med «stygge» mennesker og helt subjektivt fremstilt fra hovedkarakterens perspektiv. At tvisten i episode 8 kom var vel ingen overraskelse? Serien legger aldri skjul på at
  ***SPOILER****

  Det blir ganske tydelig i den lange drømmesekvensen midtveis i serien, når Elliot tripper skikkelig etter at han prøver å avruse seg fra Suboxone (forøvrig en av de beste sekvensene i serien så langt).

  Har anbefalt serien til alle jeg kjenner og alle digger den. Gleder meg ekstremt til sesong 2!

  • Sigvart Haavarsen

   ikke imponert heller, bring out the birger.

 • Adrian Pedersen

  Måtte se denne, for å se om den levde opp til hypen. Både ja og nei. Bra skuespill og god filmatisering kan ikke redde innholdet.

  Persongalleriet er som hentet ut fra en dystopisk Sci-Fi historie fra 80-tallet, og har pent lite med virkeligheten å gjøre. Vi blir faktisk ikke presentert for et eneste sympatisk menneske i hele serien. Christian Slater spiller samme rollen han gjorde i Heathers i 1988, eneste forskjellen er at han har fått skjeggvekst siden den gang.

  Hovedpersonen her er så på bærtur at han aldri ville fungert i den livssituasjonen vi skal tro at han befinner seg i. For alle sikkerhetsfirmaer i USA ansetter jo narkomane skjeletter med åpenbare personlighetsforstyrrelser, uten å sjekke dem først. Jaddah. Serien får ros for sin realistiske teknologi, men det er jaggu det eneste realistiske med den.

  Historien har flere forgreninger enn en mosa bille på et bilvindu, og manusforfatteren henter åpenbart inn nye ideer underveis. helst fra ting man kjenner igjen. Resultatet blir at man aldri får noen helhetlig opplevelse, og blir sittende igjen med flere spørsmål enn svar når sesongen er over.

  Terningkast tre for min del.

  • Tom

   Skjønner egentlig fint lite av hva du prater om. Hva mener du med at persongalleriet har pent lite med virkeligheten å gjøre? Det er jo fiksjon, som du åpenbart er klar over, men hvem er det som er så utrolig skildret at det hemmer realismen for deg? Sympatiske karakterer er det flere av, men de er alle komplekse; serien opererer ikke med en sort-hvit sympatisk/usympatisk-skala. Og det er jo realistisk, er det ikke? Det går da vanskelig an å hevde at karakterer som Angela, Gideon, Trenton og Darlene er direkte usympatiske? Selv Elliot har øyeblikk hvor man føler sympati med ham. Lenge siden jeg har sett Heathers, men etter hva jeg husker spilte ikke Slater en manifestasjon av en personlighetsforstyrrelse i den filmen? Kan hende registeret hans er delvis på samme frekvens, men rollen er da en helt annen, på stort sett alle måter?

   Vil ikke si at Elliots personlighetsforstyrrelse virker åpenbar når han er på jobb i AllSafe i starten av serien. Han virker litt spesiell, selvfølgelig, men det er nok langt fra uvanlig i den bransjen. Sjekke ham gjorde de nok, men han eksisterer ikke på internett og forklarte i detalj hvor lett det var å hacke seg inn i sykehusets registre og journaler for å endre på ting (ikke at arbeidsgivere har tilgang til dette uansett.) Morfinavhengigheten hans har han jo også relativt god kontroll på i starten av serien og han er langt fra noe «skjelett.» At en asosial hacker er litt spinkel er vel ikke annet enn realistisk, ville nå jeg si. Kritikken din henger ikke på greip i det hele tatt.

   Forgreininger er det mange av, som det gjerne er i de beste seriene. Det er lite interessant om alt er strømlinjeformet og simplistisk. Synes også det er snodig at du mener opplevelsen ikke er helhetlig (når det nettopp er det serien har fått mye skryt for) og hvis du mener at du ikke fikk svar på flere av de store spørsmålene, så tror jeg nesten du må se det om igjen. I motsetning til serier som (nylig kansellerte) Under the Dome, så får man faktisk svar underveis her. Noen spørsmål gjenstår selvsagt, men sesong to skal da også bygges på noe.

 • DarkEagle

  Enig i årets beste og til og med kanskje topp 15 all time på min liste.

 • Lars Hagen

  Har du ikke sett Rami Malek i The Pacific, Marte?

  • Hehehe, JO!! Som jeg har skrevet en hel haug med ganger i kommentarfeltet nå. Malek er strålende i The Pacific, men, som jeg skriver i anmeldelsen, er det likevel The War at Home jeg tenker på hver gang jeg ser ham. Dessverre, som jeg skriver.

   Jeg sier ikke at han ikke er kjent fra andre ting, men at trynet til Michael Rapaport dessverre dukker opp i hodet mitt når jeg ser trynet til Malek. Det var litt fleipete skrevet, men det kommer tydeligvis ikke frem. :p

 • PatrickKakisGabrielsen

  Hvor er denne serien tilgjengelig i Norge?

  • trieste

   SVT1

 • PatrickKakisGabrielsen

  Det var det jeg tenkte meg.

  • Det var det Christian tenkte seg også, men Malin var faktisk litt usikker. Selv synes jeg det er helt opplagt, mens Johnny Gunders, han med den helt rå Chrysler 1954-vogna, driter i hele greia.

 • Till

  Gjenkjenner Malek fra Until Dawn på PS4. Et spill dere kommer til å anmelde?

 • Sander

  Det er for all del en strålende serie, men jeg kan ikke unngå å føle at den blir litt for lik Dexter for min del.

  Skuespillet er det ingenting å si på; absolutt strålende! Det svensk/danske paret er forfriskende og regelrett uforutsigbare; Malek spiller strålende, og på tross av forutsigbarheten med plot twisten er serien spennende og engasjerende. Men etter ‘Dexter’ klarer jeg ikke annet enn å sammenligne vigilanten som bruker de, i utgangspunktet ‘onde’, egenskapene sine på noe godt selv om han får noe personlig tilfredstillelse ut av det selv.

  Jeg gleder meg veldig til neste sesong, og jeg håper serien klarer å ta et steg mot det originale og ikke ligne på en viss kultfilm eller seriemorder-serien nevnt. Sett bort fra mine reservasjoner er dette en definitiv anbefaling!

 • RidderOst

  SUPER!
  Så Piloten på SVTV-1 fredag (OBS! REPRISE I KVELD [sønd 20/09], SAMME KANAL Kl 22.55!); og denne skal jeg følge!

  Noe som IKKE er Super; er at Norske TV-Kanaler & Relevante tjenester ikke har blitt enige om hvem som skal tilby «Mr.Robot».

  Det tok TO ÅR mellom SVTV og NRK med «The Wire»!

  Men de har prestert bedre i ettertid, riktignok («True Blood» f.eks. var rimelig in sync med resten av klodens TV-tjenester.)

  Og det hadde forsåvidt vært greit nok med «Mr.Robot» på Statskanalen,
  Trur eg……

 • trieste

  Piloten som gikk på SVT1 var strålende. Høye tall på terningen.

 • Fredrik Garmannslund

  Hvorfor skrive om en serie som ikke er tilgjengelig for norske TV-seere?

  • tommy thomesen

   fordi, det er mange i norge som ikke stoppes av «tilgjengelighet» og derfor er interressert i anmeldelsen 🙂 forøvrig en svært god serie

  • David Storoy

   Fordi den kommer neste uke på nrk. hehe;)

   • Fredrik Garmannslund

    Så bra! 🙂

 • Hansen

  Hvorfor er det kult å slette gjelda til folk.???….men jeg har ikke stte serien

 • Johannes Ronkerud Kvanvig

  Endelig en bra serie dere annmelder, bra at dere annbefaler litt fetere serier. Kan faktisk si meg enige med dere på denne. Det var i denne filmen jeg skjønte at jeg var en transe, pga av han kineseren
  #Pride

 • Jomar Bakkeli

  Vet dere om/når sesong 3 kommer på NRK? Eller hvordan man får sett den?