Hvis du ikke vil vite noe om, eller spekulere noe rundt «Game of Thrones» sesong seks – snu nå!


Du trodde vel ikke Jon Snow var død? Gjorde du? Det kom i hvert fall ikke som noe sjokk for kjernen av Game of Thrones-fansen da HBO publiserte den første posteren for sesong seks i går.

Posteren viser en rufsete Snow som ser ned i bakken, med blod rennende ned fra det ene øyet. Dermed har HBO bekreftet det bokleserne har spekulert i siden den femte boken A Dance With Dragons kom i 2012. Jon Snow overlever altså Bowen March og de andre brødrene hans i The Night’s Watch sitt forræderske angrep.

Eller gjør han egentlig det?

Anmeldelse: «Game of Thrones» S05 – Har noen av seriens beste scener

Frigitt fra Night’s Watch-eden?

Forfatter George R. R. Martin gjør ikke noe tilfeldig. Det gjør heller ikke serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss. Derfor var det ikke tilfeldig at den røde heksa Melisandre kom tilbake til Castle Black like før Jon Snow ble drept.

Hun har som kjent evnen til å bringe de døde tilbake til livet. Dermed er det rimelig å anta at Jon Snow faktisk døde av de mange knivstikkene han måtte lide, men at Melisandre bringer ham tilbake.

Hvis dette blir tilfelle så betyr det at Jon Snow faktisk døde, og hva innebærer egentlig det for vår ærefulle venn? La oss ta en titt på eden han avla for the Night’s Watch:

«Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death.
I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post.
I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls.
I am the shield that guards the realms of men.
I pledge my life and honor to the Night’s Watch, for this night and all the nights to come.»

«It shall not end until my death», er altså ordlyden i Jons ed, men hvis han døde betyr det da at han er frigjort fra sine forpliktelser?

Rent semantisk så kan det se sånn ut. Dermed kan Jon kaste fra seg alle bånd som har holdt ham tilbake fra å ta sin plass som Ned Starks eldste gjenlevende sønn – The King of the North.

Melisandre kom betimelig tilbake i slutten av sesong fem av Game of Thrones. (Foto: HBO).
Melisandre kom betimelig tilbake i slutten av sesong fem av Game of Thrones. (Foto: HBO).

Stor spenning knyttet til sesongen

Alt dette er selvsagt bare spekulasjoner fra undertegnedes side, men herlighet, det er jo det som er gøy! Sesong seks av Game of Thrones kommer til å bli den mest spennende sesongen noensinne, nettopp fordi fansen nå ikke vet akkurat hva som skal skje og dermed kan spekulere og komme med teorier.

Til slutt kan man jo selvsagt spørre seg selv om Jon Snow virkelig er Eddard Starks sønn – men det er en annen teori, som jeg ikke skal gå inn på her. Du kan eventuelt google R+L=J, men det gjør du på helt eget ansvar!

Les også: Vi spurte George R. R. Martin om det «Game of Thrones»-fans verden over bekymrer seg for

Hva tror du? Døde Jon Snow eller ikke, og hvilke konsekvenser får det? Diskutér i kommentarfeltet!