I høst vant Jon Hamm sin første Emmy-pris for sin rolle som reklamemannen Don Draper i siste sesongen av Mad Men. I natt tok han en imponerende dobbel da han også fikk Golden Globe-prisen for samme rolle.

Det ble dermed et verdig farvel med en av det siste tiårets mest veltalende TV-roller.

– Takk til Mr. Weiner som skrev denne forferdelige personen, hele veien til slutten av denne utrolige reisen, og valgte meg til å spille han, sa Hamm i sin takketale.

ANMELDELSE: Mad Men S07 – Velkledd, velspilt og veldig bra

Jon Hamm vant også Golden Globe for Draper-rollen i 2008, og han har også vært nominert til prisen fire ganger.

– Wow, takk til Hollywood Foreign Press Association for å støtte serien vår, helt til slutten.

Se hele takketalen til Jon Hamm her:

https://www.youtube.com/watch?v=xNYUJCzxJwY

Hackeren beseiret dragen

I dramaseriekategorien var det Mr. Robot som dominerte. Serien vant for beste serie, og i tillegg vant veteran Christian Slater prisen for beste birolle.

Det var Game of Thrones som var den eneste seriegiganten som var nominert i dramakategorien – og fantasyserien vant Emmy for sin siste sesong, men datahackerne i Mr. Robot falt bedre i smak enn sverdsvingerne hos prisutdelerne i Hollywood Foreign Press Association denne gangen.

ANMELDELSE: Mr. Robot – den store seriesnakkisen i USA

Blant komiseriene var det Mozart in the Jungle som ble den store vinneren. Serien vant for beste komiserie i tillegg til at hovedrolleinnehaver Gael García Bernal fikk prisen for beste mannlige skuespiller i en komiserie.

Filmpolitiets forhåndsfavoritt, og fjorårets vinner, Transparent fikk ingen pris, men igjen var det en serie fra Amazon studios som vant Golden Globe. Både Transparent og Mozart in the Jungle kommer derfra. Begge seriene kan en se på Viaplay her i Norge.

ANMELDELSE: Transparent – Et stilstudie i velkomponerte små sammenbrudd

Taraji P. Henson vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i en dramaserie. Empire har vært en stor publikumssuksess, og seriens matriark Cookie Lyon (Henson) er blant seriens mest framtreden og beste figurer.

Rachel Bloom vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie for sin innsats i Crazy Ex Girlfriend

LES OGSÅ: Her er alle vinnerne fra Golden Globe 2016

Se hele Taraji P Hensons takketale her

https://www.youtube.com/watch?v=YEJY7dmleE0