Spillåret 2015 var preget av oppfølgere og gjenopplivningen av gamle spillserier. Det får vi også i år, krydret med innslag av noen helt nyt titler. Vi loves også lansering av en rekke utsatte titler, som vi krysser fingrene for at virkelig kommer ut denne gangen.

Det har vært en prøvelse å sette opp denne topplisten fordi 2016 er stappfull av nye utgivelser. Mange forhåndsfavoritter har måttet vike, men her er altså Filmpolitiets toppliste over hva vi ser aller mest frem til i spillåret 2016!

Er du uenig? Sett opp din toppliste i kommentarfeltet under artikelen!

2015: Årets beste filmer | Årets beste spill | Årets beste TV-serier

The Last Guardian

The Last Guardian. (Foto: Sony)

Tenk at det omsider skal skje. Syv år etter at spillet ble annonsert, etter en rekke utsettelser, skal endelig The Last Guardian lanseres.

Det er knyttet enorme forventninger til den spirituelle oppfølgeren til den kritikerroste sjelevandringen Shadow of the Colossus. Endelig skal vi på ny få bli med inn i den magiske verdenen til den legendariske spillskaperen Fumito Ueda.

Etter så mange år med utsettelser er jeg nesten redd for å utfordre skjebnen ved å si at jeg gleder meg til spillet, men Sony har lovet denne gangen, altså. De har lovet!

Lansering: 2016
Plattform: Playstation 4


DOOM

Doom. (Foto: id Software / Bethesda Softworks).

Dette blir voldelig folkens! Det har lenge vært kjent at id Software og Bethesda skal blåse nytt liv i DOOM-serien, men det var først under E3-messa i 2015 fikk vi den første smakebiten på hva vi har i vente.

DOOM har aldri vært for sarte sjeler, og det ser ut til at 2016-versjonen også blir en real blod- og gørr-fest – en ultravoldelig spillopplevelse med action i raskt tempo.

Jeg forventer å bli utstyrt med noen heftig våpen i kampen mot horden av demoner!

Lansering: Våren 2016
Plattform: PC, Playstation 4, Xbox One


Below

Below. (Foto: Capybara Games).

Da Superbrothers: Swords & Sworcery EP kom i 2011 fikk det terningkast seks av Filmpolitiet. Spillet var pikselkunst av ypperste klasse og bød på en helst spesiell spillopplevelse.

I år kommer Capybara Games med et nytt spill vi håper blir like bra. Below, som ser ut som et mystisk eventyr, skal i stor grad skal handle om å utforske det ukjente.

Ifølge spillskaperne skal Below by på utfordrende, men rettferdige kamper, og ikke minst det som «ekte gamere» elsker, men samtidig frykter – en permanent død. Ingen ekstraliv her, med andre ord!

Lansering: 2016
Plattform: PC, Xbox One


Final Fantasy VII remake

Final Fantasy VII remake. (Foto: Square Enix).

Det er kanskje litt rart, men jeg gleder meg faktisk mer til den nye versjonen av Final Fantasy VII enn det nye spillet i serien, Final Fantasy XV, som også kommer i år.

Square Enix ga ut spillet på nytt til PC i 2012, og til PS4 nå rett før jul, men i tillegg gjenskaper de altså spillet helt på nytt fra bunnen av. Fortellingen om Cloud og Aeris, om Sepiroths onde plan for å ødelegge planeten, er en av spillhistoriens beste – jeg gleder meg til å få historien i ny drakt.

Det blir ekstremt spennende å se om fortellingen treffer meg like hardt denne gangen. Med regissør Tetsuya Nomura ved roret kan det i hvert fall bli veldig bra.

Lansering: 2016
Plattform: Playstation 4


Tom Clancy’s The Division

Tom Clancy's The Division. (Foto: Ubisoft).

Ja, jeg har faktisk Tom Clancy’s The Division på topplista, selv om spillet er gammelt nytt siden det ble annonsert helt tilbake i 2013. Med elementer fra MMORPG virker spillet, i likhet med Bungies Destiny, som et friskt pust i skytespillsjangeren.

I en lagbasert flerspiller skal du finne ut av hva som har skjedd når en pandemi bryter ut i New York. Ut ifra traileren ser det ut som spennende greier.

Spillet har en åpen verden som sømløst skal blande enspiller og flerspiller, og jeg gleder meg til å se hva svenske Massive Entertainment har fått til.

Lansering: 8. mars
Plattform: Xbox One, Playstation 4, PC
.


Unravel

Unravel. (Foto: Coldwood Interactive / EA).

Under E3-messa i 2015 presenterte Martin Sahlin, fra det svenske spillstudioet Coldwood, det ultrasøte plattformspillet Unravel. Sahlins presentasjon av spillet, der du spiller garnfiguren Yarnie, rørte meg langt inn i hjerterota fordi det var så tydelig at Unravel virkelig er et spill laget med kjærlighet.

Et plattformspill med en figur av garn – Unravel kan minne noe om Kirby’s Epic Yarn og Yoshi’s Wooly World, men det virker som om Unravel har flere puzzle-elementer.

Som Yarnie skal du utforske spillverdenen med din egen kropp som hjelpemiddel og bruke fysikkens regler til å overkomme forskjellige hindringer.

Lansering: 9. februar
Llattform: Playstation 4, Xbox One, PC


The Legend of Zelda

zeldawiiu

Det ble ikke noe nytt The Legend of Zelda i 2015, og nintendo har ikke satt noen konkret dato for spillet enda, men sier altså at det skal komme i år. La oss krysse fingrene for at det ikke blir utsatt igjen!

Da selskapet avduket spillet under E3-messa i 2014, annonserte de at dette blir et Zelda-spill med en åpen verden uten grenser, med muligheten til å reise til alle områder fra alle kanter. Dermed blir The Legend of Zelda til Wii U en helt ny Zelda-opplevelse.

Det nye spillet utfordrer selve grunnfilosofien i hvordan spillene i serien har vært bygd opp. Nå kan det ikke lenger være en lineær spillopplevelse der du blir møtt med puslespillutfordringer før du kommer videre. Det blir veldig spennende å se hvordan Nintendo løser dette.

Da Nintendo avslørte at de jobber med den nye spillkonsollen Nintendo NX, ble det en del spekulering rundt om spillet skal komme til denne konsollen isteden. Nintendos Shigeru Miyamota har imidlertid bekreftet at spillet fortsatt kommer til Wii U. Jeg venter i spenning!

Lansering: 2016
Plattform: Nintendo Wii U


Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn. (Foto: Guerrilla Games / Sony Computer Entertainment).

Killzone-utvikler Guerrilla Games er kjent for å virkelig utnytte det Playstation-konsollene opp gjennom årene har vært gode for. Både Killzone 1, 2 og 3 er blant de peneste spillene i sine respektive konsollgenerasjoner, og med Horizon Zero Dawn fortsetter de trenden.

Spillet tar oss med til en postapokalyptisk verden der mekaniske dinosurer og andre robotbeist vandrer slettene, og det ser aldeles nydelig ut.

Spillet er et actionrollespill der du spiller Aloy, en jeger og bueskytter som ser ut til å ha ganske så bra med bein i nesa. For å overleve må du ta knekken på dine fiender, og du skal visst ha en rekke forskjellige måter å gjøre dette på.

Ved første øyekast minner selve gameplayet meg litt om Tomb Raider, bare med større monstre.

Lansering: 2016
Plattform: Playstation 4
.


Dishonored 2

Dishonored 2 (Foto: Bethesda)

Actionsnikespillet Dishonored var en mørk, brutal og knakende god spillopplevelse. Da det kom i 2012 trillet jeg sekser på terningen. Valgfriheten i hvordan du tilnærmet deg utfordringene var noe av grunnen til at jeg likte spillet så godt. Ville du være en brutal morder, sparte du livet til ofrene dine, eller snek du deg kanskje bare usett forbi?

I Dishonored 2 har hun lille jenta du reddet i eneren, Emily Kaldwin, blitt voksen, og det er henne du tar kontroll over i spillet. I tillegg vil du også kunne spille som Corvo, helten du boltra deg med over Dunwalls hustak sist gang.

Denne gangen bærer det sørover til den solrike kystbyen Karnaca, og ut ifra traileren så virker det som om Emily er blitt en skikkelig hardtslående dame!

Lansering: Våren 2016
Plattform: PC, Playstation 4, Xbox One


Uncharted 4: A Thief’s End

Nathan Drake vender tilbake som hovedperson i «Uncharted 4». (Foto: Sony)

Uncharted 4: A Thief’s End var på lista over spill vi gledet oss til i fjor også. Spillet ble utsatt, men jeg gleder meg ikke noe mindre i år av den grunn!

Handlingen i spillet er satt tre år etter Uncharted 3, Nathan Drake har pensjonert seg fra livet som eventyrer og har slått seg til ro med kona. Men når Nathans bror, som alle trodde var død, dukker opp på døra, blir var gamle venn overtalt til å bli med på ett siste oppdrag. For hvem kan vel motstå fristelsen når det er en gammel piratskatt som står på spill?

Uncharted-spillene har alltid hatt en god blanding av action og eventyr – det skal bli gøy å legge ut på skattejakt med spillverdenens svar på Indiana Jones igjen!

Lansering: 27. april
Plattform: Playstation 4


Hvilke spill gleder du deg mest til i år? Sett opp din egen toppliste i kommentarfeltet!