Secret In Their Eyes er basert på den argentinske filmen Hemmeligheten i deres øyne fra 2009. Hvordan du opplever den amerikanske nyinnspillingen kommer helt an på om du har sett originalen.

Det har jeg, og mister dermed et viktig overraskelseselement. Secret In Their Eyes er solid spilt, godt regissert av Billy Ray og smakfullt filmet av Daniel Moder.

Noen figurer og deler av handlingen blir stemoderlig behandlet, men kvaliteten er solid i de fleste ledd. Hadde jeg bare ikke sett originalen, kunne det hende at jeg likte Secret In Their Eyes enda bedre.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Julia Roberts spiller sin beste rolle på lenge i Secret In Their Eyes (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Julia Roberts spiller sin beste rolle på lenge i Secret In Their Eyes (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

Beveger seg ut på dypt vann

Ray (Chiwetel Ejiofor) kommer tilbake til FBI-kontoret han en gang jobbet på i Los Angeles.

Han har et nytt spor i jakten på gjerningsmannen som 13 år tidligere drepte datteren til kollegaen Jess (Julia Roberts).

Historien skifter effektivt mellom nåtid og fortid, og vi får etter hvert stadig mer innsikt i en lyssky historie der flere aktører beveger seg ut på dypt vann, langt bortenfor det de har myndighet til.

LES: Anmeldelsen av The Divergent Series: Allegiant

Filmen diskuterer moralske tvil rundt strafferettslige begrensninger, der man som publikum blir konfrontert med egne meninger.

Her er det mulig å føle sympati med figurene, selv om man vet de foretar tvilsomme valg.

Det er mer på gang i historien enn selve drapsetterforskningen. Ray har åpenbart hatt et godt øye til eks-kollega Claire (Nicole Kidman), som nå leder hele FBI-kontoret.

Forholdet mellom dem utforskes videre i historien og gir den en ekstra dimensjon, selv om det preges av en viss kjølig distanse.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Julia Roberts, Nicole Kidman og Chiwetel Ejiofor spiller FBI-kollegaer i Secret In Their Eyes (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Julia Roberts, Nicole Kidman og Chiwetel Ejiofor spiller FBI-kollegaer i Secret In Their Eyes (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

Julias beste rolle på lenge

Chiwetel Ejiofor spiller godt i hovedrollen, men filmens største prestasjon er det Julia Roberts som står for.

Forskjellen på Jess før og etter mordet på datteren er påtagelig, uten å være overdreven, men sorgen og smerten gjennomsyrer hele figuren, og er en av de bedre rollene fra Roberts på lenge.

LES: Anmeldelsen av Risen

Punktet der Secret In Their Eyes feiler, er skjebnen til en av de andre figurene. Noe dramatisk skjer, men etterspillet er likegyldig, og skader figurenes troverdighet.

Den siste akten blir også rullet ut litt for kjapt, og burde hatt en bedre spenningsoppbygging.

Secret In Their Eyes er likevel en brukbar thriller, spesielt hvis du ikke har sett originalen.

Om FILMEN

Secret In Their Eyes
  • Secret In Their Eyes
  • Slippdato: 18.3.2016
  • Regi: Billy Ray
  • Utgiver: Norsk Filmdistribusjon
  • Aldersgrense: 12
  • Sjanger: Drama, Thriller