Det har aldri vært knyttet like høye forventninger til en sesongpremiere av Game of Thrones som nå. Den femte sesongen av serien etterlot oss med et gigantisk spørsmål: hva skjer med Jon Snow?

Nå som TV-serien har tatt igjen bøkene til George R. R. Martin er det kun forfatteren og serieskaperne som har hatt svaret før sesongstarten – men om den første episoden gir oss noen avklaring på hvordan det går med den forrådte Lord Commander, vil jeg ikke avsløre.

Det jeg kan si er at sesongpremieren ikke blåste meg av banen, men den bygger virkelig opp spenningen for hva som skal skje videre.

Anmeldelse: «Game of Thrones» S05 – Har noen av seriens beste scener.

Tyrion og Varys i første episode i sesong seks av Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).
Tyrion og Varys i første episode i sesong seks av Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).

Brikkene plasseres på sjakkbrettet

På grunn av den massive lekkasjen i forkant av forrige sesong har ikke pressen fått se en eneste episode før premieren i år, men har måttet vente til sesongstart som alle andre.

Natt til mandag var endelig ventetiden over, men siden Game of Thrones-fansen muligens er de mest spoilervare TV-seerne som finnes, skal jeg ikke si noe om handlingen i sesongpremieren.

Jeg kan dog avsløre at første episode av sesong seks begynner nøyaktig der den forrige slapp, og i likhet med tidligere sesonger bærer starten preg av at brikkene plasseres ut på sjakkbrettet før spillet går i gang.

De fleste av de viktigste rollefigurene fra forrige sesong er representert, men siden episoden skal innom så mange er det ikke så mye tid vi får med hver av dem.

Arya får helt nye utfordringer i sesong seks av Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).
Arya får helt nye utfordringer i sesong seks av Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).

Intens avslutning

På tross av dette blir jeg umiddelbart oppslukt av serien igjen. Jeg liker at vi får en liten oppsummering av hvordan det går med folket før det virkelig braker løs.

Episoden har flere gode scener som bragte frem både latter og tårer hos meg, jeg ble rørt og serien tok også en overraskende vending for et par av rollefigurene.

Selv om det ikke er så mye som foregår, klarer premieren likevel å bygge opp spenningen for hva som skal skje videre. Nå er brikkene på brettet, og jeg gleder meg til å se hvilke trekk serieskapere David Benioff og D. B. Weiss vil gjøre fremover.

Avslutningen på premieren er episodens høydepunkt, en scene som vil fylle diskusjonsforumene på nett med spekulasjoner og teorier – spenningen ligger tykk i lufta nå.

Hør vår «Game of Thrones»-podkast: Bokprat, diskusjoner, fanteorier og sladder fra både Westeros og Essos.

Nye episoder av «Game of Thrones» ser du hos HBO Nordic og hos C More hver mandag.

Si din mening om sesongpremieren i kommentarfeltet. Og husk, diskuterer du her må du tåle spoilere!

Om SERIEN

Game of Thrones
  • Game of Thrones
  • Slippdato: 25.04.2016
  • Sesong: 6
  • Utgiver: HBO Nordic, C More
  • Serieskaper: David Benioff, D. B. Weiss
  • Sjanger: Drama, Eventyr