Jeg likte den første Bad Neighbours-filmen fra 2014, men den skrek vel egentlig ikke etter en oppfølger. Nå er den her, og noen lattervekkende morsomheter har den, men noe av humoren er anstrengt og tilgjort.

Forsøkene på å sjokkere er ganske bleike, selv om både Seth Rogen, Rose Byrne og Zach Efron gjør det de kan for å formidle situasjonsbasert komikk med størst mulig treffsikkerhet.

Bad Neighbours 2 bærer preg av å være en litt unødvendig toer, men er morsom nok til en uforpliktende filmkveld.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Mac (Seth Rogen) får lettkledde naboer i Bad Neighbours 2 (Foto: United International Pictures).
Mac (Seth Rogen) får lettkledde naboer i Bad Neighbours 2 (Foto: United International Pictures).

Stri nabokamp

Mac (Seth Rogen) og Kelly (Rose Byrne) er i ferd med å selge huset sitt. Kjøperne har imidlertid 30 dager på å ombestemme seg, og kan når som helst stikke innom på inspeksjon.

Da passer det dårlig at deres gamle nabo Teddy (Zach Efron) flytter tilbake for å bli læremester for partyinnstilte studenter, blant andre Shelby (Chloë Grace Moretz).

Det blir på nytt en stri nabokamp mellom de unge og de ikke fullt så unge.

LES: Anmeldelsen av den første Bad Neighbours

Historien tar utgangspunkt i en gjenkjennelig situasjon for mange boligkjøpere, nemlig frykten for å plutselig sitte med to boliger og dobbelt lån. Det er ikke vanskelig å forstå Mac og Kellys situasjon.

Litt verre er det å tro fullt og helt på studenthuset, som fremstår som en parodi på amerikanske studenthus, slik de ofte skildres på film.

De unge jentene som flytter inn er heller ikke spesielt tydelige eller interessante, men generasjonskløften mellom 18-åringer og 30-åringer blir tydelig i flere morsomme situasjoner.

Jeg kjenner likevel på savnet etter Dave Franco og Christopher Mintz-Plasse, som bare spiller bittesmå roller i denne filmen.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Paula (Carla Gallo), Kelly (Rose Byrne), Mac (Seth Rogen) og Jimmy (Ike Barinholtz) er skeptiske til de nye naboene i Bad Neighbours 2 (Foto: United International Pictures).
Paula (Carla Gallo), Kelly (Rose Byrne), Mac (Seth Rogen) og Jimmy (Ike Barinholtz) er skeptiske til de nye naboene i Bad Neighbours 2 (Foto: United International Pictures).

Ikke veldig avansert humor

Teddys situasjon i filmen er kanskje den mest interessante. Mens hans gamle studentkamerater er på vei til å bli etablerte, sliter han med å finne sin plass i voksenlivet.

Dette forsvinner dessverre litt bak alle vitsene og komikken, som ikke er av den mest avanserte sorten. At Mac og Kellys lille datter bruker en dildo som leketøy er en gjennomgående vits, og sier litt om nivået.

Ellers er både alkohol, narkotika og spy viktige ingredienser, mens flere sexreferanser fra trailerne faktisk ikke er med i filmen. Frykt ikke, for mange har overlevd.

LES: Anmeldelsen av The Green Inferno

Bad Neighbours 2 har sekvenser som morer, underholder og vekker latter, så dette er slett ikke helt bortkastet. Og jeg liker trekløveret Rogen, Byrne og Efron, som spiller med slepen sjarm og uhøytidelig holdning til materialet.

Regissør Nicholas Stoller lykkes kanskje ikke med å formidle alvoret bak komikken like godt som i den første filmen. Bad Neighbours 2 blir mest tull og tøys, og hadde vært enda bedre med mer virkelighet bak den grove partyhumoren.

Om FILMEN

Bad Neighbours 2
  • Bad Neighbours 2
  • Slippdato: 6.5.2016
  • Regi: Nicholas Stoller
  • Utgiver: United International Pictures
  • Originaltittel: Neighbors 2: Sorority Rising
  • Aldersgrense: 12
  • Sjanger: Komedie